Думки

Про владу і мову

25 Травня 2015 21:48
Сергей ДАНИЛО

20 травня Верховна Рада України розглядала Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовимиособами органів державної влади). Депутати вирішили врахувати всі слушні пропозиції даного проекту при розробці нового законопроекту про державну службу.

Хотілося б наголосити на важливості даної законодавчої ініціативи, особливо беручи до уваги той факт, що у місцевих радах багатьох областей ще й досі знаходяться представники минулої злочинної влади, а подекуди і того гірше – агенти сусідньої держави-агресора. Відзначаємо значне очищення влади від кримінальних елементів у 2014-2015 роках. Проте, восени ми маємо завершити процес очищення і оновити депутатський корпус місцевих рад, особливо у східних і південних регіонах України.

Протягом багатьох років ми чуємо істеричні випади російських пропагандистів стосовно порушення прав і свобод російськомовних громадян в Україні. Особливо, на їхню думку, це стосується права розмовляти російською на території України. Але ж насправді ситуація виглядає з точністю до навпаки: шкіл з російською мовою викладання в Україні набагато більше, ніж україномовних, в багатьох вищих навчальних закладах основною мовою викладання є російська. Крім того, мені, як правозахиснику, не відомий жоден факт порушення прав будь-якої національності в Україні на мовному ґрунті .

Враховуючи вищезазначене, єдиною мовою, яка потребує захисту в нашій державі, є українська!

У сучасному цивілізованому суспільстві успішною стає людина, яка не тільки є носієм рідної мови, але й володіє декількома іноземними мовами. Тому мені дуже імпонує, коли Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк i Президент Петро Порошенко розмовляють з нашими іноземними партнерами без перекладача, адже це, в першу чергу, позитивно впливає на імідж нашої країни.

Проте, існують і негативні приклади минулого прем`єра, який не тільки не хотів вчити мову, але й всіляко і, на мій погляд, навмисно її паплюжив. Прикро, що його послідовники ще частково залишаються у владі на місцях.

Ми маємо приділити значну увагу даному питанню. Адже українцем має були лише та людина, яка хоче ним бути! Треба любити мову і країну і хотіти жити на цій землі. А у владі мають бути лише патріоти. Тому приймати на державну службу людину треба лише після іспиту з української мови. А краще і з історії України.

Впевнений, що вже в цьому році ми зможемо закінчити процес оновлення і очищення влади на місцевому рівні! Але для цього всім патріотам треба розпочати процес об`єднання вже сьогодні! Коли ми будемо триматися разом, то переможемо наших ворогів всередині України і за її межами. І переможе Україна!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling