Думки

Дорога іграшка депутата "Самопомочі"

28 Квітня 2016 14:35
Ирина ЗИНКОВСКАЯ

Останні події, які відбуваються в Харківському національному  університеті радіоелектроніки, не могли мене залишити байдужою.

Т.в.о. ректора ХНУРЕ та депутат від «Самопомочі» Рубін Е.Ю. так старанно намагається відбілити свою репутацію людини, яка порушує закони, що захотілось з’ясувати причину таких дій.

Постійні загравання з колективом університету та нескінченні виправдання своїх незаконних дій просто дивують. Виглядає так, що провідний університет з його працівниками і студентами став іграшкою в руках депутата, яку він по праву може використовувати як йому заманеться!

На жаль, в Україні, якщо ти багатій та ще й депутат, то дозволено усе. Можна купити собі державний  навчальний заклад та реформувати його аж до ліквідації. Не скажу нічого нового, але доки в Україні «стоматологи» будуть робити аборти та приймати роди, реформ в країні не буде!

Т.в.о. ректора Рубін Е.Ю. і його команда «нєзнайок» шматують, роздирають та знищують в університеті усе, що було збудовано за багато років. Вони вважають, що в університеті все «совкове», а вони прийшли втілити прогресивні ідеї. Під цим гаслом Рубіним Е.Ю. було знищено усіх провідних фахівців і призначено помічниками та радниками ректора осіб, які взагалі не розуміють державницької політики управління освітньою діяльністю, навіть законів не читали, бо не розуміють їх по суті. Не дивує, що серед цих помічників багато представників «Самопомочі» та бізнес-партнерів. Ці помічники старанно допомагають т.в.о. ректора ХНУРЕ роздирати провідний університет України. Вигідно «рішають» питання в перевіряючих установах, якими намагаються прикрити незаконну діяльність т.в.о. ректора Рубіна Е.Ю.

Т.в.о. ректора Рубін Е.Ю. з перших днів свого призначення задекларував своїм пріоритетом боротьбу з корупцією. Однак виходить, що у нього своє бачення цієї боротьби. Під цим гаслом він звільнив своїх конкурентів на виборах ректора. А тих, хто здійснював корупційні дії, залишив та наблизив до себе. Не дуже це схоже на боротьбу!

Так, т.в.о. ректора ХНУРЕ «привів» до університету фірми своїх колег та друзів. Він так волав, що не ті фірми постачали продукти харчування до університету, що ці фірми обкрадали університет та студентів. Зрозуміло чому. Зараз вигідні йому фірми постачають продукти харчування до університету. Однак все менше співробітників та студентів бажають харчуватись у столових університету, адже асортимент блюд у рази зменшився, а ціни не знизились.

Відсотки від депозиту у державному банку, який зі слів Рубіна Е.Ю. не дає «відкатів», взагалі смішно обговорювати. Велику піар-кампанію було розгорнуто з цього приводу знаним фахівцем французької мови, а за одно і головним бухгалтером Рубіна Е.Ю. Він стільки наговорив про  щомісячні мільйонні відсотки, які рікою потечуть в університет! Та не сталося, як гадалося. Команда «нєзнайок» вирішила не вкладати ці кошти у розвиток університету. Мабуть, вони їм потрібні для правильного голосування на  виборах ректора. Та і себе побалувати не забули! Так, звичайним викладачам роздали по 300 гривень премії, а решту витратили на «відпочинок» адміністрації університету за містом на так званому тренінгу.  

Фельдмаршал Німеччини Erich von Manstein виділяв чотири типи офіцерів. Одні з них –  це працьовиті і дурні. Фельдмаршал вважав, що вони являють собою загрозу і їх слід відразу звільнити. Але для т.в.о. ректора Рубіна Е.Ю. головне тільки видимість роботи та декларативні гасла. Як раз для цього йому потрібні такі працівники і ніякої загрози немає, оскільки дорога іграшка,  університет, ще не набридла, і кидати її Рубін Е.Ю. не має наміру.

Попереднє керівництво Міністерства освіти і науки України не втручалось й навіть всіляко допомагало втілювати у життя «реформи» Рубіна Е.Ю. На усіх ефірах і нарадах Рубін Е.Ю. волав про начебто недійсний Статут університету. На його думку зі Статутом університету нічого не робилось, і тільки він, розуміючи законодавство України, спроможний вирішити це питання як потрібно. Але кому потрібно? За підтримки директора департаменту персоналу МОН України т.в.о. ректора Рубін Е.Ю. спромігся тільки внести зміни до Статуту університету, які до речі неможливо зареєструвати в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, оскільки законом це прямо заборонено. Мабуть, т.в.о. ректора  Рубін Е.Ю. та директор департаменту персоналу Міністерства знають, яким чином можна це зробити.  З цього приводу згадується вислів: «Ми абсолютно впевнені в тому, чого не розуміємо».

Молода команда «нєзнайок» т.в.о. ректора ХНУРЕ дуже багато розповідала про міжнародні гранти, які вони знають як отримати. Але,  використовуючи імідж університету, вони готують матеріали тільки під потрібні їм міжнародні гранти, інші не розглядаються.  

Між іншим, випадково чи спеціально т.в.о. ректора Рубін Е.Ю. організацію нових виборів ректора доручає людині, яка вже два попередні рази такі вибори сфальсифікувала. Разом з цим, мабуть, для досягнення бажаного результату, він такого цінного фахівця переводить аж на посаду першого проректора університету.

За таких обставин результат розвитку університету вочевидь  негативний.

На жаль, залишається сподіватися тільки на те, що нове керівництво Міністерства освіти і науки України буде здійснювати державний нагляд за діяльністю навчального закладу та не допустить втілення забаганок бізнесмена та депутата,  спрямованих на знищення державного закладу.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling