Думки

Зі світлим Великоднім днем!

1 Травня 2016 00:53
Ірина ЄФРЕМОВА

Дорогі земляки-українці!

Щиро вітаю вас з Воскресінням Господнім!

Великдень – це особливе свято для кожного вірянина. Особисто я щороку очікую на цей день з невимовним щемом і безмежним духовним піднесенням. Позаяк осягти розумом цю неперебутню подію неможливо.

Слова урочистого тропаря: Христос «смертію смерть подолав» є промовисто символічними і підкреслюють глибинний зміст Великодня: якщо ти віриш і віра твоя непохитна та праведна – жодна кривда та зло не стануть на заваді.

І віра не лише в релігійному значенні, адже вірити – це жити і нести, попри будь-які перешкоди та поневіряння, Добро. А хіба сьогодні Україна не є тією силою, яка Добром постала перед навалою Зла?! Наша нація перебуває у зламному періоді свого розвитку, коли на місці зневіри та розпачу постає впевненість та непохитне відчуття праведності справи, яку більшість українців провадить на своєму місці.

В умовах жорстокого випробування, яким є війна, ми карбуємо звитяги, які тримаються на вірі – у свою землю, рідних та близьких, вірі у те, що наша країна неодмінно стане заможною та квітучою, зрештою, вірі у те, що кожен наш загиблий захисник своєю смертю дав розвиток прийдешнім життям українців, які житимуть у мирній, безпечній країні.

Сьогодні по всіх церквах у мільйонах молитов, звернених до Господа, ми згадуємо наших вояків, які боряться за добро, ми згадуємо і матерів, які благословили своїх синів на шляхетний ґерць, і наша молитва стає непохитною фортецею у вірі нашій в перемогу Життя і Добра!

Христос Воскрес! 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling