Думки

Краще пізно, ніж ніколи

21 Серпня 2016 18:28
Ірина ЄФРЕМОВА

Кожен хазяїн, коли отримує свій власний клаптик землі, спершу встановлює огорожу, будує паркан, а вже потім – усе інше. З 1991 року, коли українці отримали довгоочікувану Незалежність, чомусь жодному Президенту, прем`єр-міністру не  вистачило мужності побудувати фортифікаційні споруди на кордоні з Росією. Зрозуміло, що завдання дуже дороге та складне, але вкрай необхідне, як показала історія.

Два роки тому тодішній прем`єр Арсеній Яценюк зважився вирішити це питання. Було розроблено детальний проект, розпочалися роботи. Але, як завжди, у нас знаходиться безліч «експертів» в усіх сферах, які ведуть масштабну інформаційну кампанію, намагаючись дискредитувати і проект «Європейський вал», і, безпосередньо його ініціатора – колишнього чільника Кабміну.    

Дехто з цих «поборників справедливості» намагається попіаритися на цій темі, адже можна робити гучні, привертаючі увагу ЗМІ заяви, одночасно, ні за що не відповідати, дехто – традиційно відпрацьовує кремлівські гонорари. Зрозуміло, що більш за все в успішній реалізації проекту не зацікавлена Росія – країна-агресор, країна-окупант і я, чесно кажучі, не дуже розумію, навіщо наші псевдопатріоти підігрують їй…

Ми з колегами по Парламенту вирішили пересвідчитися на власні очі, що відбувається на кордоні, і сьогодні проінспектували хід будівництва Європейського валу на Харківщині.

Можна дуже довго описувати, що вже зроблено в рамках реалізації проекту «Стіна», перераховувати по пунктах, але хотіла б все-таки зупинитися декількох, як на мене, найголовніших моментах. По-перше, вже проведено величезний обсяг робіт і результат приємно вражає – загороджувальний паркан, протитанковий рів, спостережні вежі, рокадні дороги вже побудовані на достатньо великій площі и прикордонники вже відчувають користь від цього.

По-друге, роботи могли б проводитися швидше, але, як завжди, дефіцит коштів. Однак, фортифікаційні споруди на кордоні з Росією – архіважливі, тому наше завдання, як народних депутатів, забезпечити фінансування цього проекту в обсягах та в строки, які були затверджені в кошторисі ще на початку будівництва.

Гідна реалізація проекту Європейського валу – це не лише справа честі, але й, в першу чергу, питання безпеки, адже з такими сусідами розслаблятися не варто. Українська влада має зробити усе можливе, аби громадяни відчували захист і піклування держави!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling