Думки

Тернистий шлях реформ

30 Серпня 2016 17:44
Ірина ЄФРЕМОВА

В українському інформаційному просторі черговий оберт кампанії з дискредитації реформи правоохоронної системи, Національної поліції і Арсена Авакова.

Джерело фейків та «викривальних заяв» вже традиційно знаходиться в Росії, а виконавці – місцеві, добре відомі широкому загалу «лайномети». Особливо жваву діяльність останнім часом влаштував Каплін. А ху із містер Каплін і чиї завдання він відпрацьовує – пояснювати вже немає необхідності.

Екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повністю маргіналізував міліцію, це його підопічні били людей на Майдані, це за його керування в країні встановився абсолютний «мєнтовской бєспрєдєл» і тепер ця людина через свій рупор в Україні намагається зупинити реформування правоохоронної системи.

Саме зараз, коли українці починають по-справжньому довіряти поліції, коли руйнується система, яка десятиліттями «кришувала» та карала замість того, аби виконувати свої прямі функції з захисту та допомоги.

Події в Кривому Озері – це велика трагедія, позбавлення життя людини нічим виправдати неможна. Але давайте не будемо перекручувати та перебріхувати: те, що сталося на Миколаївщині – на сьогодні виняток, жахливий, невимовний, проте, все одно, виняток на відміну від тої системи, яка панувала ще 2,5 роки тому. Так, лави поліції ще не повністю очистилися, але атестація вже дає свої позитивні результати, це – справа найближчого часу і випадкові люди підуть у небуття.  

До речі, в інших цивілізованих країнах важко навіть уявити, щоб до представників поліції ставилися так зухвало та з неповагою. Нещодавно я взяла участь у заходах із вшанування пам’яті поліцейських, які загинули при виконанні службових обов’язків, і сьогодні величезна кількість правоохоронців, сміливих, порядних і чесних, щодня стоять на захисті інтересів українців та гідно виконують свою роботу. Велика їм повага!

А винуватці цієї страшної трагедії, безумовно, мають бути покарані. Не маю жодного сумніву, що саме так станеться і буде нормою надалі, адже перед законом рівні усі.

Саме ці принципи і закладені в основу концепції реформування правоохоронної системи в Україні, системи, яку впроваджує міністр Арсен Аваков і його команда.

Зрозуміло, що захарченки та їхні підбріхувачі на кшталт Капліна буквально марять усуненням із посади очільника МВС та реанімації під будь-яким приводом комфортних для них, звичних схем.

Саме зараз настала та мить, коли своє слово має сказати українське суспільство: піддатися на маніпуляції та повернутися до свавілля міліції часів Януковича чи продовжити будувати Національну українську поліцію за європейськими стандартами.

Вибір за нами!

Слава Україні! 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling