Думки

Пам’ятати! Вірити! Перемагати!

28 Жовтня 2016 15:02
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні Україна відзначає День визволення від фашистських загарбників. 72 роки тому терена рідної землі були повністю звільнені від окупанта.

Тоді перемога вартувала нашому народові надвисоку ціну – мільйони відданих життів українців, десятки вщент спалених міст та сотні перетворених на попіл поселень, ціле покоління дітей, яке відчуло присмак згарищ та побачило, що таке смерть, велика кількість з них стали сиротами або втратили одного з батьків. Немає жодної української родини, на якій би та трагедія не полишила свій страшний відбиток…

Внесок України в спільну перемогу у Другій світовій війні важко переоцінити. Невипадково перший суд над фашистами, який став підґрунтям для Нюрнберзького процесу, відбувся саме в українському Харкові.

Європа, ба навіть світ винесли надзвичайно важливі уроки з тих подій – наприкінці 1945 року було створено Організацію об’єднаних націй, головне завдання якої були підтримка миру та зміцнення безпеки. Кордони держав було зафіксовано.

З того моменту в Європі встановився мир та спокій (військові конфлікти хоча й були, проте, носили більше внутрішній характер), як надалі з’ясувалося, на жаль, доволі хиткий.

Війна, розв’язана Росією проти України, виразно засвідчила, що країну, яка продовжує удавати з себе наддержаву, не зупинять жодні міжнародні угоди та домовленості.     

Не маю ані найменшого сумніву, що Україна переможе в цій війні і діям російських окупантів буде надано належну міжнародну правову оцінку, так само, як 70 років тому було покарано ідеологів Третього Рейху.

Але дуже хочеться, аби це відбулося якомога скоріше – щоб нашим хлопцям на передовій не доводилося щосекундно ризикувати своїм життям та здоров’ям, щоб у дітей Донбасу було щасливе дитинство, а не постійний жах в очах та необхідність переховуватися у бомбосховищах навіть під час «припинення вогню», щоб жінки з усієї України не чекали на своїх чоловіків з фронту, а просто жили та отримували задоволення від кожної миті перебування поруч коханого.

У цей день ми схиляємо голови перед тими, хто захищав нашу рідну землю тоді, і тими, хто боронить Україну навіть у ці хвилини. Хай доля сповна віддячить за вашу звитягу, хай завжди поруч будуть рідні і близькі люди! Здоров’я вам та невичерпних сил!

Мрію, що вже найближчим часом у нас з’явиться нове державне свято – День визволення України від російських загарбників!

Слава Україні! 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling