Думки

І я – не я, і хата не моя

28 Листопада 2016 22:14
Ірина ЄФРЕМОВА

Споглядаю другу частину фарсу на кшталт «Одкровення легітимного». Якщо відкинути емоції, які мене переповнюють, бо вже, було, почала забувати, що можна в одну мить виливати стільки концентрованого брехливого бруду, то в сухому залишку отримуємо лише зрежисоване Кремлем шоу.

Безумовно, не було жодних сумнівів, що ми не почуємо нічого принципово нового або бодай часткового визнання Януковичем своєї безпосередньої провини, але його відповіді остаточно зняли всі сумніви – від самого початку він жодного дня не був самостійною фігурою.

Прикметний факт, який щоразу кидався у вічі під час допиту – неодноразово «легітимний» наголошував, що отримував ту чи іншу інформацію зі ЗМІ. А тепер уявіть: президент країни, в якій відбувається масове вбивство протестувальників у самому серці столиці, буквально за декілька сотень метрів від Адміністрації глави держави, дізнається про ситуацію, в прямому сенсі, з телевізора… Ви можете в це повірити?! А він, не кліпнувши оком, намагається переконати в цьому учасників судового засідання…

До того ж, відповідаючи на комфортні питання захисту, «легітимний» довго, нудно, беззмістовно озвучував заздалегідь заготовлені «викривальні заяви», а от коли настала черга обвинувачення – одразу стало очевидним, що необхідність вдаватися до конкретних фактів замість порожніх патякань, викликає неприховану суміш роздратування та цілковитої розгубленості. Ми так і не почули жодної прямої відповіді на жодне пряме питання прокурора.

Зате усі шпигунські пристрасті стосовно переслідування із залученням великокаліберних кулеметів, передовими групами, які дивним чином змінювали місцезнаходження у часі та просторі, що в таких подробицях описував межигірський втікач, мають усі шанси лягти в основу нового українського блокбастеру голівудського штибу. 

Взагалі-то цей декількагодинний спіч Янковича можна легко вкласти в одну-єдину фразу: і я – не я, і хата не моя: про це нічого не знаю, про інше – не пам`ятаю, увесь білий і пухнастий, намагався не допустити кровопролиття, а найближче оточення здав з усіма тельбухами. Цікаво було б почути, що тепер розповідатимуть льовочкіни і Ко…

Відтак, позитивний результат цього дійства лише один, але надзвичайно вагомий – нарешті сьогодні Януковичу публічно було повідомлено про підозру у державній зраді. За останні декілька днів ми чули багато справедливих збурень відносно несправедливості залучення поціновувача страусів в якості свідка, а не обвинуваченого.

Сподіваюся, що справжнім результатом сьогоднішнього дня буде якнайшвидший відкритий судовий процес над Януковичем. Злочинці, які вчиняли злочини проти українців, мають бути покарані! 

Слава Україні!

 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling