Думки

"ГПУ" пошла в народ

19 Квітня 2017 14:50
Сергей ЦЫГИПА

Коли в Харкові та Дніпрі сніжило, в сонячному Києві я спостерiгав за народженням новоi партii. Не скажу, що опинився при політичних пологах випадково, просто стало цікаво: як і з ким третій Президент Грузії піде долати бастіони великої української політики. 

Неофiцiйна назва нового політичного проекту від мене – ГПУ. Себто, "Грузинська партiя України".

Бажання в ініціаторів вийти в інформпростір є. А ось можливості поки що обмежені. На імпровізованій сцені. де зібралося "політбюро" нового політичного обєднання з назвою "Рух нових сил", цих самих "сил" було вдвічі більше, ніж тих, хто прийшов на це дійство подивитися. З телевізійніків бачив тільки мікрофон "Еспрессо ТВ", бо реклама, тим більш політична, коштує недешево. А бюджет у професійних та політичних борців з олігархатом, напевно, дуже обмежений. 

Що запам'яталося. Звичайно ж, сам фронтмен заходу – Михайло Саакашвілі. Особливо його фраза: в Україні на дві булави – 3 гетьмани, тому ще грузина там не вистачало. Тобто, йому посади не треба, йому просто "за державу обидно". 

А ще була модератор-ведуча цієї презентації – дівчина Оля. Вона згадала про покоління 25-річних – однолітків України, до яких і сама належить. Потім її думка полетіла в минуле – в сторону двох Майданів, справу яких треба продовжувати і до якої вона з однолітками мали безпосереднє відношення. Я так розумію, що під час Майдану-2004 Олі було 12 років, та то таке… 

А ось верхівкою чи квінтесенцією заходу можна вважати заклик Олі-модератора до всіх присутніх – ставати під знамена нового руху, тим більш, що цей Рух, в якому немає голови. Так-так, ви правильно зрозуміли: Рух без голови. 

А взагалі, я за будь-який кіпіш, за винятком війни (хоча куди ж без неї сьогодні?!). 

То чи є у "Руху нових сил" політичне майбутнє? Мабуть, так. Але його перспективи, з огляду на тимчасове політичне лузерство команди Саакашвілі в Україні, поки що дуже примарні. Хоча енергії Михо не займати. І він зможе наробити багато галасу. Що, до речі, з успіхом й робить останні кілька років. 

Та чи буде цього достатньо для перемоги в наступних виборах, для участі в яких й створюються подібні політпроекти, поки ще не зовсім ясно.

Отже, чергове політичне немовля народилося. З чим і вітаю його батьків. Але, з оглядом на бекграунд топових обличь цього проекту, можна передбачити, що період зростання у "Руху нових сил" не буде простим. Хоча вони до цього (знову ж таки з огляду на минуле) вже звикли та легких шляхів не шукають. Саме тому "ГПУ" пішла в народ.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling