Думки

Із глибокою вдячністю. З Днем медичного працівника!

17 Червня 2017 09:00
Ірина ЄФРЕМОВА

Цими вихідними вся медична спільнота України відзначає своє професійне свято. Хочу висловити найщиріші вітання кожному, хто щоденно своєю копіткою працею втілює в життя сенс клятви Гіппократа.

Медик – це одна з найшляхетніших професій, адже у ваших руках найцінніше – людське життя та здоров`я. Від ваших знань, вмінь, досвіду залежить наскільки фізично та морально здоровою є нація і якою їй бути в майбутньому.

Кожного дня ви відповідально виконуєте свою роботу, а професійна діяльність декого визнана на світовому рівні, але мушу констатувати – ваша праця і досі не є належно поцінованою з боку держави. Я щаслива з того, що нарешті в цьому році саме напередодні вашого професійного свята здійснено перший вагомий крок на шляху подолання цієї несправедливості – розпочато медичну реформу.

Безумовно, процес реформування оповитий різноманітними міфами, а подекуди і відвертим перекручуванням фактів. Корупціонери, які багато років паразитували на медицині, чинять шалений спротив, намагаючись через різноманітні маніпулювання сформувати у вас хибне уявлення про сутність змін.

Ніде правди діти, багато хто з вас щиро переймається, вважаючи, що стане тільки гірше. Тож хочу відзначити, ті революційні новації, які покладено в основу філософії реформи, забезпечать не лише якісно новий рівень надання медичних послуг українцям, а й вагомо підвищать соціальний статус та фінансове забезпечення медичного працівника.

Звичайно, жодні зміни не проходять легко, але здолати труднощі перехідного етапу в максимально стислі терміни ми зможемо лише тоді, коли будемо на одному боці барикади.

Сподіваюсь, що наступний День медичного працівника ми з вами будемо відзначати з відчуттям перших позитивних результатів від глобального реформування сфери охорони здоров`я!

Ще раз кожному з вас велика подяка, адже ви лікуєте не лише медикаментами, а почасти – серцем і душею.

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling