Думки

Як підвищити безпеку на українських дорогах

23 Червня 2017 12:01
Игорь КОТВИЦКИЙ

За останні кілька років в Україні спостерігається стійке збільшення кількості ДТП. І за оцінками експертів в сфері безпеки дорожнього руху важливою причиною цього збільшення є саме відсутність дорожньої поліції на дорогах.

Так, наприклад за 2016 рік, у порівнянні з 2015 роком, кількість ДТП зросла майже на 15% і склала 158 776 випадків. Це 434 ДТП в день! Протягом 2016 року в ДТП постраждало 33 613 осіб (на 6,5% більше, ніж у 2015 році).

Крім того, неодноразово зазначалося, що через відсутність контролю і нагляду на дорозі з боку правоохоронців, різко збільшилася середня швидкість руху транспортних засобів. А це призвело до зростання кількості ДТП з постраждалими в 2016 році в порівнянні з 2015 роком на 52%. За перші два місяці 2017 року по рівнянню з аналогічним періодом 2016 – на 207%.

Україна платить надзвичайно високу ціну за відсутність контролю за безпекою руху на дорогах. Прийшов час задуматися і змінити ситуацію.

Вчора зареєстрував важливий для подальшого реформування органів правопорядку Проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію" щодо окремих повноважень поліції» (№6626 від 22.06.2017).

Цей законопроект конкретизує повноваження Національної поліції для забезпечення громадської безпеки на дорогах та впорядкування дорожнього руху.

По-перших, конкретизуються повноваження поліції зі здійснення автомобільного патрулювання шліхів та автомагістралей.

По-друге, законопроект врегульовує питання тимчасової затримки поліцією транспортних засобів.

І по-третє, з метою забезпечення безпеки дорожнього руху поліція отримає можливість вести облік авто з іноземними номерами.

І, щоб одразу заспокоїти автовласників, запевняю за кожною пропозицією стоїть величезна робота. Причому хочу ще раз підкреслити: мова не йде про створення нових органів, або відновлення ДАІ. Цей закон наділяє поліцію необхідними повноваженнями, щоб зробити наше життя та дорожній рух в Україні безпечним.

 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling