Статьи

2017-й. Розставляючи акценти

11 января 2018 16:43

Напередодні завершального пленарного тижня VII сесії Верховної Ради VIII скликання розставлю найважливіші акценти на тому, що вдалося зробити мені, як народному депутату, протягом 2017 року.

Насамперед, пишаюся тим, що належу до найбільш дисциплінованої та відповідальної фракції у Парламенті - «Народного фронту». Наша команда голосувала за всі реформаторські закони, проводячи ретельну підготовчу роботу до їх ухвалення: ми пропонували свої правки, проте, ніколи не ставали в позу і не робили на цьому зайвого галасу та штучного піару, а йшли на компроміс. Але ніколи не поступалися нашими базовими принципами і вимогами.

Тепер стисло зупинюсь на особистих результатах. Протягом минулого року я взяла участь у роботі практично всіх пленарних засідань Парламенту та комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, у складі якого очолюю підкомітет з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів.

У 2017 році мною було зареєстровано 31 проект Законів України та Постанов Верховної Ради. Зокрема, з колегами було розроблено законопроект №7183 «Про обіг криптовалюти в Україні». Ми стали першими в нашій країні, хто виступив з ініціативою підтримати світову тенденцію з обігу криптовалюти, вивести цей сектор економіки з тіні та законодавчо закріпити оптимальний механізм.

Також одним із найважливіших вважаю прийняття наприкінці минулого року законопроекту №7277 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Переконана – цей Закон (а документ вже підписано Президентом) змусить безвідповідальних батьків належно виконувати свої обов’язки.

Пряма функція народного депутата, крім законотворчої діяльності, безпосередні контакт і робота з виборцями. В моїх приймальнях, як народного депутата, було проведено 53 прийоми громадян, під час яких звернулося майже 200 людей.

У більшості випадків йшлося про соціальні проблеми, питання, пов’язані з житлово-комунальним господарством та інфраструктурою, а також – тематика охорони здоров’я. Зокрема, на мій депутатський запит щодо допомоги у лікуванні (терміновій трансплантації кісткового мозку) одному з мешканців Харківщини, комісією МОЗ було прийняте рішення про взяття його на облік як хворого, який потребує лікування за кордоном.

Задоволена, що нам із моїм колегою по фракції, також народним депутатом від Харківщини, Ігорем Котвіцьким вдалося переконати Кабінет Міністрів виділити додаткове фінансування на соціально-економічний розвиток області. Це стосується Харківського, Лозівського та Золочівського районів. Ми продовжимо працювати в цьому напрямку і в 2018-ому, адже в Харківській області є ще достатньо об’єктів, що конче потребують на капітальний ремонт та оновлення устаткування.

І наостанок. Сподіваюся, фінальний пленарний тиждень цієї сесії буде плідним і ми зможемо поставити виразну «крапку» у цій частині нашої каденції. Насамперед, маю сподівання, що буде ухвалено у другому читанні законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», до якого мною було запропоновано внести низку правок, і, безумовно, проект про Антикорупційний суд.

У найближчі місяці на нас чекає багато принципових викликів. Наша політична команда і надалі продовжуватиме послідовно виконувати взяті на себе перед українцями зобов’язання.

Слава Україні!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling