Статьи

Про фарисеїв та блюзнірство. Крізь призму закону про аліменти

8 февраля 2018 16:49

От іноді дивлюся у Верховній Раді на деяких фарисеїв і стає гидко, коли дорослі чоловіки, які за своїм статусом народних депутатів мали б бути честю та сумлінням нації, на ділі демонструють примітивне блюзнірство. У своїй вигаданій суб`єктивній реальності вони - непогрішиме втілення морального імперативу, а насправді виявляються тими, кого суспільство споконвіку піддавало осуду...

Ми будуємо правову і соціальну державу за європейськими стандартами, а отже є певні маркери, які дають чітке розуміння, визначення доброчесності та порядності кожної людини, незалежно від того, що вона публічно декларує. Простіше кажучи, скільки б пафосних і «проникливих» фраз не лунало, але людина визначається за своїми вчинками – у ставленні до дітей, літніх людей, хворих і немічних.

На моє глибоке переконання, не може бути жодного виправдання людині, яка кидає напризволяще власну дитину, і байдуже ким би ця людина не була за своїм статусом і соціальним положенням – перед Законом усі рівні.

Це мої роздуми після того, як передивилася реєстр злісних неплатників аліментів, оприлюднений Мін`юстом. Якщо стисло: 7 грудня Верховна Рада прийняла Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. Вважаю за честь бути однією зі співавторів цього документу. 4 січня Президент підписав закон, а рівно за місяць цей нормативно-правовий акт набув чинності і Міністерство юстиції офіційно оприлюднило реєстр злісних неплатників аліментів.

Мушу зізнатися, доволі цікава інформація. Так от: поруч із відверто асоціальними елементами, які зловживають алкогольними і наркотичними засобами та ведуть, так би мовити, специфічний спосіб життя, прізвища респектабельних і вельми знаних осіб. Зокрема, народний депутат Сергій Каплін – людина, яка не має ані хвилини продиху у нестримному прагненні збудувати розвинутий соціалізм в окремо взятій країні. Своїми намірами він намагається ощасливити увесь світ, тільки чомусь забуває це зробити по відношенню до власної дитини, якій він заборгував 107 тис. грн...

Оце і є той справжній маркер моральності, про який ми вже говорили. Закон, ухвалений нами, якраз і допоможе українцям на таких прикладах відрізнити зерня від полови. І коли надалі Каплін вішатиме свіжу локшину на вуха виборцям, у нього на лобі ганебним тавром горітиме цифра «107 тисяч». Якщо він і подібні до нього так дбають про власних дітей, то як вони насправді ставляться до нашої держави і виборців, які довірять їм представляти свої інтереси?!


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling