Статьи

Книга пам’яті: Олександр Глуходід, позивний "Гор"

28 мая 2018 07:05

Звання, посада, підрозділ: солдат резерву, стрілець 2-го відділення 1-говзводу 2-їротиспеціальногопризначення 2-го батальйону спеціального призначення (резервного батальйону) «Донбас» військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 10 січня 1986 року, м. Суми.

Дата і місце загибелі: 30 серпня 2014 року (помер від ран).

Обставини загибелі. Уранці 29 серпня 2014 року під час виходу так званим зеленим коридором з Іловайського котла Олексій знаходився у кузові білої «ГАЗелі», що пересувалася у складі автоколони батальйону «Донбас». На ділянці дороги між селами Многопілля та Червоносільське колону обстріляли. Олександр дістав важке поранення і випав з машини. Пізніше був підібраний побратимами та перенесений до с. Червоносільське.

Помер від ран надвечір 30 серпня.

З того часу вважався зниклим безвісти. (Тіло було покинуте росіянами на полі неподалік від населеного пункту Кутейнікове, де ночували полонені бійці батальйону «Донбас».)

Другого вересня тіло «Гора» разом із тілами 87 інших загиблих у так званому Іловайському котлі було привезено до моргу м. Запоріжжя. Тимчасово похований на цвинтарі м. Запоріжжя як невідомий герой. Був упізнаний за тестами ДНК та перепохований 19 березня 2015 року у м. Суми на Алеї поховань Почесних громадян Центрального кладовища.

Нагородження: Указом Президента України № 365/2015 від 28 червня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Глуходід Олександр Вікторович закінчив 9 класів загальноосвітньої школи № 13 (нині — імені А. С. Мачуленка) міста Суми. У 2005 році — Сумський технікум (нині коледж) харчової промисловості Національного університету харчових технологій за спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж».

У червні 2014 року добровольцем вступив до лав батальйону спеціального призначення (резервного батальйону) «Донбас» Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України (військо- ва частина 3027).

З літа 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Мав позивний «Гор».

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling