Статьи

Книга пам’яті: Ігор Гольченко, позивний "Ернесто"

29 мая 2018 07:06

Звання, посада, підрозділ: солдат, кулеметник 3-го відділення 3-го комендантського взводу комендантської роти окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Національної гвардії України.

Дата і місце народження: 16 жовтня 1996 року, м. Суми.

Дата і місце загибелі: 14 лютого 2015 року, с. Широкине, Волноваський район, Донецька область.

Обставини загибелі. Загинув у бою на ділянці між містами Маріуполь і Новоазовськ під час атаки російського збройного формування на с. Широкине.

Нагородження: Указом Президента України № 176/2015 від 25 березня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

16 жовтня 2015 року «азовцю» Ігорю «Ернесту» Гольченко виповнилося б 20 років. У своєму останньому бою, прориваючись з боєкомплектом до позицій свого підрозділу, рятуючи побратима, прикрив його своїм тілом.

Побратими пригадують: «“Ернесто” був компанійським хлопчиною, непідробно дружелюбним і по-дитя чому щирим. Утім, ніколи не говорив, що йому страшно…»

«Азовець» з позивним «Акула» розповідає: «Познайомилися ми з ним вже тут, на місці, коли його відправили в другу роту.

До речі, як тільки йому виповнилося 18 років, “Ернесто” вже наступного дня був на нашій тренувальній базі в АТЕКу. Протягом тривалого часу він намагався потрапити в “Азов”, але йому не дозволяв вік.

...Як вояка він був дуже цілеспрямованим, повністю відданим військовій справі. Завжди вважав, що потрібно більшу частину свого часу проводити за тренуваннями.

Від самого початку, коли Ігор прибув до “Азова”, він чекав на бойові виїзди. І дочекався… Біда настигла “Ернесто” 14 лютого 2015 року в тій автівці, яка спочатку призначалась для нашої групи: я і ще один побратим були передислоковані в інше місце, а він поїхав замість нас…»

У вересні 2015 року нагороджений почесним знаком «Маріуполь. Відстояли — Перемогли» (посмертно).

Звання «Почесний громадянин міста Суми» (посмертно) було присвоєне Ігорю Гольченку рішенням Сумської міської ради № 4829-МР від 29 верес- ня 2015 року, за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі і незламність духу.

Герои АТО


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling