Статьи

Без принуждения: харьковские гвардейцы готовятся принимать пополнение срочников

5 октября 2018 10:45

1 жовтня стартував осінній призов 2018 року. До лав Національної гвардії планують приєднатися 6500 призовників. Було багато матеріалів про те, як готуються хлопці до служби в армії. Цей матеріал про те, як у 5 Слобожанській бригаді НГУ військові готуються до зустрічі з майбутніми гвардійцями.

Першими з хлопцями будуть спілкуватися військовослужбовці бригади, які приїхали проводити відбір у місцеві військові комісаріати. Ця призовна кампанія підготувала для 5 Слобожанській бригади хлопців з 16 областей, а це – Іванофранківщина, Вінниччина, Кіровоградщина, Херсонщина, Донеччина та інші куточки України. Але на службу у НГУ потраплять не усі охочі.

До речі, ця призовна компанія буде триватиме 3 місяця через те, що збільшилася кількість новобранців. Тому, аби покращити якість відбору і обрати найкращих кандидатів на службу у НГУ призів буде триватиме до 30 грудня.

Про нюанси проведення співбесіди з кандидатами офіцерам-рекрутерам нам розповіли спеціалісти з відділу кадрів, медичної та психологічної служби під час інтруктажу.

«Я буду у якості зустрічаючого молоде поповнення вперше. Розумію усю покладену на мене відповідальність, адже від мого відбору залежить подальша доля хлопців», – розповідає лейтенант Максим Хуторянець.

Тим часом на території одного з військових містечок бригади розгорнуто навчальний збір. Це місце, де будуть проходити первинну військову підготовку молоді гвардійці. Їх перші командири зараз закріплюють знання на навчально-методичних заняттях, готують плани майбутнього навчання. А адміністрація Навчального збору зараз створює побутові умови.

У Харківському обласному військовому комісаріаті заступник командира бригади по роботі з особовим складом полковник Олександр Росляков провів робочу зустріч з представниками військкомату. Вони разом оглянули умови роботи гвардійських рекрутерів. До речі, цього року у комісаріаті відкрили спеціальну кімнату конфіденціальних співбесід та оновили візуальні агітаційні плакати.

«Ми хочемо аби з кожним роком наші солдати ставали більш мотивованими і розуміли навіщо їм потрібна військова служба. Зараз ми надаємо перевагу хлопцям, які мають профільну освіту у технічній сфері, і не обов’язково вищу. Це, наприклад, автомобілісти чи інженери. Служба у НГУ повинна проходити для них з користю, аби вони поверталися до цивільного життя не лишаючи своє місце на ринку праці, а навпаки – підвищуючи його», – зазначає полковник Олександр Росляков.

У військкоматі нам також вдалося поспілкуватися з бажаючим проходити службу у Нацгвардії.

«Я проходжу співбесіду другий рік поспіль. У минулому році для мене не вистачило місця, а мені хочеться проходити службу тільки у Нацгвардії. Мене розподілили у військову частину 3030, що у Києві. Думаю, це буде незабутній рік у моєму житті», – ділиться Максим Іванов.

Вже у понеділок до 5 Слобожанської бригади приєднається близько сотні молодих гвардійців, у яких попереду 6 тижнів аби засвоїти початковий рівень військової підготовки, знайти бойових побратимів і, врешті решт, – стати справжнім солдатом.

Діана Краснікова

АТОграф


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling