Статьи

А у нашей артиллерии красивые лица!

11 февраля 2019 07:08

У юному віці Катя Сметанко вступила на службу до українського війська. На перший погляд тендітна, хоча насправді сильна, з характером дівчина вирішила не сидіти осторонь подій, які охопили країну на Сході держави. Родом із Хмельниччини, закінчила медичний коледж, працювала медичною сестрою.

Ще з дитинства у Каті проявлялися риси справедливості, харизми, батьки навіть жартували, що росте красуня з хлопчачим характером.

Коли принесла документи у військову частину, щоб підписати контракт, кадровик наполягав на професії за спеціальністю, мотивуючи тим, що у бойових підрозділах не вистарчає медиків. Дівчину навпаки цікавили інші посади, не схожі за фахом.

Переступивши контрольно-пропускний пункт артилерійської бригади у 2016 році вже у ролі солдата була санінструктором батареї у протитанковому дивізіоні, тривалий час залишалася старшою у медичному пункті підрозділу.

Не зважаючи на закінчення контракту і набуття права на звільнення, вона пробує себе у професії радіотелефоніста. Заступає на чергування, виконує відповідальну та водночас потрібну роботу в зоні проведення ООС.

Зізнається, що за період служби навчилася ще більше цінувати життя, поважати рідних, адже розлука зближує та надихає.

Попри виконання свого військового обов’язку Катя здобуває вищу освіту у Хмельницькому Національному університеті за спеціальністю психологія. Каже, що в майбутньому її знадобиться така професія, адже військовий психолог – це відповідально та потрібно, зважаючи на події у нашій державі.

Життєве кредо дівчини не боятись змін, йти за своїм покликанням. Тому кожна справа – це по суті її старт, а з ним набуття нового досвіду.

Яким би складним часом не здавалося життя, у ньому обов'язково знайдеться місце для чого-небудь прекрасного.

Відволіктись від власних думок і подивитись навколо, світ наповнений красою.

Українські дівчата не лише симпатичні, але й до біса розумні та освічені, а ще у них круте почуття гумору.

Бойовий медик підрозділу артилерійської бригади сержант Оля Степанова з Хмельниччини сьогодні виконує завдання в зоні ООС.

Незабаром продовжує другий контракт зі Збройними силами України, тому що її кредо захищати свою країну, допомагати тим, хто цього потребує.

Юрій Кульпа


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling