Статьи

Что такое хорошо...

11 февраля 2019 13:17

Добре, коли відбуваються масові заходи, на яких кандидати зустрічаються з виборцями.

Добре тому, що такі зустрічі є законним способом для політиків донести свою думку широкому загалу. Згадаймо вибори у США, Європі...

Добре тому, що це - безпосередній контакт з виборцем на якому, цитуючи класику, «дурь кожного буде видно...»

Добре тому, що це - традиція яка наближає Україну до цивілізованих демократичних країн.

Зустрічі з виборцями є однією з небагатьох ефективних виборчих технологій поруч з рекламою у ЗМІ. Тим більше, що плановані раніше сценарії багатьох політичних сил, а саме - працювати через мережу оплачуваних агітаторів, прямо заборонені Законом і розцінюються як підкуп виборця. Тобто відтепер агітатори можуть працювати лише і виключно на волонтерських засадах. А це - неприємна, якщо не трагічна несподіванка для багатьох кандидатів.

Дискредитувати і зробити небезпечними для людей такі зустрічі потрібно тим, хто почуває себе невпевненим у цьому форматі.

Саме тому для цивілізованої країни:

Погано, коли на мирні масові заходи люди приходять з зеленкою, кислотою, ножами, заточками, кастетами, пістолетами, гранатами, вибухівкою тощо...

Погано тому, що колись нещодавно, ще років з десять тому, люди могли приходити на будь-який мирний масовий захід з дітьми. Ностальгія? Ні, пам`ять береже картину нормального...

Погано, бо це - спроба повернути Україну в часи дикунських емоцій, а не здорового глузду.

Ця традиція зворотньої еволюції - властива для Росії, яка не раз змивала з себе наліт цивілізованості. Як це було у ХVІІІ столітті, як це було після Октября 1917, як це сталося у путінські часи... Хтось хоче імпортувати ці «передові традиції» в Україну?

Сотню років тому, у моєму селі, мінімум раз на рік, усі особи чоловічої статі: від малих дітей, до сивих дідів збиралися випробовувати силу у бою проти сусіднього села. Були правила: ножі, кастети, голоблі і т.п. з собою не брати, тих, хто здається і непритомних не добивати...

І хоча вже за мого дитинства й ранньої юності важко згадати, щоб яка-небудь дискотека закінчувалася без бійки, проте дорослі в них участі не брали. З часом і ця традиція зникала, як рудимент. Стадіони і спортзали зробили змагання більш цивілізованими...

Тому погано і вкрай погано коли людина, яка потрапляє в Україні - країні в серці Європи, на масовий захід, не гарантована, що повернеться з нього живою-здоровою.

Добре, коли поліція якісно виконує свою роботу. Як це було на Контрактовій площі, коли молоді люди з пляшками зеленки та зброєю були затримані. Зброя та хімія - вилучені.

Погано, коли поліція, одвертається і заплющує очі, намагаючись не помічати злочину. Так часто було в Україні ще 5 років тому. Сподіваюсь, більше так не буде.

Погано, якщо поліція в таких випадках чекатиме поки щось станеться, поки постраждають люди.

Кажете - зеленка - це не так і страшно? Навіть - смішно?

А чи не видається вам, що апофеоз абсурду у тому, що особи, які прийшли спитати «Хто замовив Катю Гандзюк?» планували облити опонентів хімікатами? Катя Гандзюк померла, нагадаю, від смертельних опіків сірчаною кислотою.

І хто гарантуватиме кожного разу, що у пляшках екзальтованих агресивних молодців, з закритими балаклавами обличчями - не сірчана кислота? А ножі не будуть використані в тісняві? А пістолети не вистрелять?...

Хто гарантуватиме, що мирні масові заходи в Україні не перетворяться на масові бойовиська з поножовщиною та перестрілками?

Хто дасть гарантію, що сподіваючись на безкарність, внаслідок підтримки і співчуття певної частини суспільства, якісь «активісти» завтра не влаштують свою криваву вендету на Великдень, на концертах до Дня Незалежності, на дитячих Новорічних святах?..

Активний всезнаючий користувач Фейсбук?

Ні! А тому правоохоронна система робитиме свою роботу. І зробить усе, від неї залежне, щоб забезпечити мир і порядок під час мирних заходів в Україні.

І це буде добре!

Оригинал


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling