Статті

Заява Асоціації єврейських організацій та громад України з приводу демонтажа пам’ятної дошки Юрію Шевельову у м. Харків

27 Вересня 2013 21:19

 Асоціація єврейських організацій та громад (Ваад) України та Конґрес національних громад України висловлюють занепокоєння тим, що у країні, яка задекларувала європейський вибір, досі панує зневага до права громадян мати власні цінності та бачення минулого.

Це вчергове підтвердили останні події у Харкові, де на виконання рішення міської ради демонтовано меморіальну дошку видатному українському науковцю Юрію Шевельову, а відтак здійснено акт вандалізму, леґітимізованого владою.

Професора Гарвардського і Колумбійського університетів США, іноземного член НАН України, президента Української вільної академії наук у США, члена Американського лінгвістичного товариства, Польського інституту мистецтв і науки в США, почесного доктора Альбертського і Лундського університетів, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Національного університету «Києво-Могилянська академія», лауреата Шевченківської премії було піддано хамському і нецивілізованому суду людей, чиїми ідеалами є комуністичні розправи з інакодумцями.

Шевельов, батьки якого походили з шляхетних московських родин етнічних німців, став гордістю і славою України в світі. Саме це так «непокоїть» харківських українофобів, що намагаються звинуватити людину недосяжного для них рівня у колаборації, не розуміючи того, що вже зрозумів і чому дав оцінку цивілізований світ – духовної єдності нацистів і комуністів. Ми вважаємо, що рішення харківської влади підриває спроби побудувати сучасну українську націю, що пишалася б усіма видатними українцями, незалежно від їхнього етнічного походження, політичного вибору та країни проживання.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling