Думки

"За" зняття депутатської недоторканності

5 Лютого 2015 15:58
Ірина ЄФРЕМОВА

З моменту прийняття акту про Незалежність України в 1991 році питання недоторканності народних депутатів було актуальним для кожного скликання. Але саме депутатський корпус 8 скликання спромігся знайти у сесійній залі компроміс і проголосувати за відправлення до Конституційного Суду законопроекту щодо недоторканності депутатів і суддів.

Так, це ще не остаточна перемога, адже за процедурою депутати не можуть одразу своїм голосуванням вирішити це питання, проте, Верховна Рада нарешті зробила усе від неї залежне, і тепер чекаємо на рішення Конституційного суду.

Ми всі пам’ятаємо, що депутатська недоторканність була предметом для піару бажаючих потрапити до зали під куполом протягом декількох скликань, але, як бачимо, у жодного складу Ради не вистачало мужності, політичної волі все-таки прийняти це рішення.

А зараз вистачило. І це дуже показово. Це в черговий раз доводить, що Революція Гідності була не марною, що зараз патріоти віддають свої життя на фронті за реальні зміни в країні, на які так довго очікувало суспільство. Наша країна дійсно стала іншою, змінився і політикум. І це дає впевненість, що слова скептиків та ворогів України про те, що міняються лише обличчя, а система залишається, підуть в історію як білий шум. А ми вже найближчим часом будемо жити в тій Україні, про яку мріяли, стоячи пліч-о-пліч на Майдані рік тому.

Слава Україні!
 


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling