Статьи

Сповідь на передовій

27 февраля 2015 11:09

Отець Даниїл родом з Івано-Франківска. Коли дізнався, що є можливість поїхати до своїх земляків на блокпости біля Кримського у Луганську область, одразу приготував книжки, освячені свічки, обереги і вирушив до хлопців.

«Щоб показати, що ми з ними разом є, не тільки там, але й на кожному блокпості. Сама присутність наша – це головне. Підходять просто поговорити, хто хоче, сповідатися. Треба просто увійти у довіру»,- розповідає капелан.

Отця бійці зустрічають з пошаною. Зізнаються, на війні віра дуже кріпне.

«Боженька над нами. Ми тут стояли, машину зупиняємо - їхав священик як раз на Водохреща 19 лютого. Вийшов у рясі, ну, ми його попросили, і батюшка окропив нас водою. Так що, бачите, напевно, воля божа. Ми у себе постійно тримаємо дитячі малюнки, це у нас як обереги. У мене тут в кармані ще з першої ротації «голуб миру», так вони зі мною і їздять»,- розповідає боєць Нацгвардії Віктор Романенко, родом із Хмельницького.

На кожному блокпості у Кримському отець Даниїл освячує землянки, в яких живуть нацгвардійці, бліндажі і техніку.

«Звичайно, потрібна така підтримка, ми всі християни. Це дуже збадьорює, підіймає дух.. Я не такий багатослівний, щоб усе це виразити, як то кажуть. Але я тут знаходжусь за своє переконання, так як я рахую себе ідейною людиною. Знаєте, що таке простий солдат і яка його доля може спіткати. Але це потрібно дати, це не одним поколінням можна такі речі зробити. Це потрібно, ну як то кажуть, ставати з колін і щось робити. Воювати за свою свободу. За право просто існувати», - вважає боєць Нацгвардії, родом із Івано-Франківська.

О.Лебідь, А.Марієнко, О.Захаренкова, М.Жуйкова

АТОграф


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling