Политика

Наливайченко обіцяє кримінальну відповідальність "мовним" кнопкодавам

4 июля 2012 07:26

Цинізм Партії регіонів, що продавила антиукраїнський закон про мови, не допоможе цій силі втримати владу у державі, а навпаки прискорить відлік часу до її кінця, переконаний екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, якого цитує Zahid.net.

"Українців не вдасться поділити за мовною ознакою. Кожен громадянин чітко розуміє: влада хоче прикрити свої провали громадянським конфліктом, але це їй не вдасться", - цитує Наливайченка його прес-служба.

На його думку, відверте порушення процедури депутатами є злочином, а особливий цинізм, вчинений на очах усієї країни - обтяжуючою обставиною. Оскільки порушення вчинено повторно, Кримінальний кодекс України передбачає ув'язнення до 5 років із конфіскацією майна. "Кожен, хто голосував за цей закон, понесе відповідальність", - зазначив екс-голова СБУ.

На думку Наливайченка, відеофіксація засідання ВР чітко показує, що, як і при першому читанні, відбувалося голосування чужими картками. "Ганебний закон буде скасовано на першому ж засіданні майбутньої Верховної Ради, і це стане початком кінця режиму Януковича".

"Опозиція повинна радикально оновити свої лави, діяти спільно та бути сильнішою", - вважає Наливайченко. "Саме зараз чітко видно, якої шкоди українській справі завдав принцип "закритих списків". Ми не маємо права іти окремо, ми повинні спільно вибороти перемогу", підкреслив політик.

Нагадаємо, за закон про державну мовну політику вчора проголосували 248 народних депутатів. У поіменному списку, опублікованому на сайті ВР, вказано, що Микола Томенко теж голосував за цей законопроект. Втім, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко наголошує, що не брав участі у голосуванні за проект Закону України «Про засади державної мовної політики». Про це політик сказав на брифінгу у парламенті. 

Микола Томенко наголосив, що при ухваленні більшістю цього законопроекту відбулося грубе порушення всіх конституційних і регламентних норм.

«Вперше в історії України виникла ситуація, коли при заблокованій трибуні Верховної Ради проголосували карткою заступника голови Верховної Ради», - цитує Миколу Томенка його прес-служба.

Заступник голови парламенту повідомив, що звернеться до правоохоронних органів з цього приводу і вимагатиме провести розслідування незаконного використання його депутатської картки.

Крім того, регіонал Петро Писарчук, чий голос за закон теж значиться, стверджує, що його на сесії не було, і просить відхилити голос від його імені.
  


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling