Политика

Дострокові парламентські вибори суперечать Конституції, - політолог

4 июля 2012 15:07

Дострокові парламентські вибори в Україні неможливі, бо це суперечить чинній Конституції. Про це заявив політолог, керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляють "Коментарі".

"Я хочу нагадати дуже важливу правову річ - за Конституцією Україна є тільки одна правова підстава для дострокових парламентських виборів - якщо Верховна Рада не працює протягом місяця у пленарному режимі", - повідомив політолог.

Він також нагадав, що з 30 липня офіційно починається виборча кампанія, і якщо в.о. спікера парламенту Адам Мартинюк закриє сесію, то питання буде вичерпано.

"Нинішня парламентська сесія практично закінчується. Теоретично, якщо припустимо депутати, в специфічному становищі доопрацюють, або проведуть час до кінця сесії, і якщо в п´ятницю Мартинюк закриє парламентську сесію, то питання буде вичерпано, тому що 30 липня офіційно починається виборча кампанія", - додав В.Фесенко.

Нагадаємо, сьогодні Президент заявив, що у разі якщо не вдасться стабілізувати роботу Верховної Ради, необхідно переходити до процедури дострокових парламентських виборів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling