Харьков

В Харкові Об’єднана опозиція встала на захист державної мови

4 июля 2012 19:16

Об’єднана опозиція Харківщини розпочала безстрокову акцію проти прийнятого 3 липня 2012 року Закону «Про основи державної мовної політики». Перший пікет на харківському майдані Свободи пройшов 4 липня.

Учасники акції протесту, які вимагають негайного скасування «мовного» закону, тримали прапори та плакати з написами: «Руки геть від мови», «Хай живе чудова українська мова» та інші.

Звертаючись до присутніх на акції, голова Ленінської райпарторганізації «ВО «Батьківщина» Микола Пахнін зазначив, що беззаконня, яке чинить нинішня влада, в Харкові відчувається, мабуть, навіть більше, ніж в інших регіонах України, адже саме в першій столиці зараз знаходиться незаконно ув'язнена лідер української опозиції Юлія Тимошенко.

Учасники пікету відреагували на виступ Миколи Пахніна голосними криками «Юлі – волю!» та «Банду геть!».

Представники Об’єднаної опозиції Харківщини наголошують, що це – лише перша акція на підтримку державної мови, вони готові боротися до кінця – до моменту, коли «мовний» закон регіоналів буде скасовано.

Наступна акція протесту запланована за 10.00 5 липня на майдані Свободи перед облдержадміністрацією. Представники Об’єднаної опозиції також закликають усіх патріотів приєднуватися до руху на захист рідної мови.


























Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling