Политика

"Украинский тиждень" заявил о давлении

27 сентября 2012 13:08

Еженедельник «Украинский тиждень» информирует украинскую и международную общественность о притеснениях издания после проведения Всемирного газетного форума в Киеве. Об этом говорится в заявлении, опубликованном на сайте издания.
 
"…Тиск на «Український тиждень» з боку влади та пов'язаних із нею монополістів медіа-ринку був завжди, хоч і проявлявся у різних формах. Однак останнім часом він набув нової якості, яка полягає у цілеспрямованому витисканні видання з ринку шляхом блокування його доступу до читачів. Особливо це стало помітно після критичної публікації приуроченої до Всесвітнього газетного форуму у Києві, що відбувся на початку вересня поточного року. У статті йшлося про проблеми монополізації ринку друкованих ЗМІ та пов'язані із цим маніпуляцій, які спотворюють український медіаринок, роблять функціонування ринкових механізмів неможливим. У результаті свої умови на ринку диктують великі медіа-холдинги, як правило українських олігархів, які не є самодостатніми учасниками ринку, а лише підрозділами їхніх бізнес-імперій. При цьому, оскільки в українських умовах медіа-бізнес є апріорі збитковим, кишенькові медіа здебільшого виконують функцію маніпулятора громадською думкою в країні. Зокрема, в країні із абсолютною більшістю україномовного населення ними нав'язуються дискримінаційні умови для функціонування ЗМІ, які виходять українською мовою, що вже призвело до фактичного знищення україномовного сегменту друкованих видань.
 

 
Саме після цієї публікації керівництво міжнародного аеропорту "Бориспіль" заборонило розповсюджувати «Український тиждень» і нашу англомовну версію The Ukrainian Week, тим самим ми втратили доступ до великої аудиторії. Крім того, відбулося блокування розповсюдження номеру з цією статтею з боку іншої компанії – медіа-холдингу UMHGroup, найбільшого гравця на українському ринку друкованих видань, структури якого відмовилися від розповсюдження видання. Окрім того, невідомі здійснили масовий викуп тиражу номера у роздрібних мережах.
 
В ситуації, коли в країні відсутній нормальний рекламний ринок, в умовах коли «Український тиждень» принципово відмовляється від публікації замовних матеріалів і основним джерелом доходів видання є кошти отримувані від реалізації тиражу - ситуація з штучним блокуванням доступу до читачів може завдати серйозного удару по журналу. Тож, ми розцінюємо ці дії, як спробу влади змусити іноземного інвестора відмовитися від видання «Українського тижня».
 
Керівництво ТОВ «Український тиждень»"
 
"Украинский тиждень" издается австрийской компанией «ECEM Media GmbH» с 2007 года.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling