Общество

Супермаркет, в котором побывал Азаров, опровергает снижение цен к его приезду

6 февраля 2013 11:26

 Сегодня редакция "Главного" получила по электронной почте письмо от Генерального директорТОВ «Фудмаркет» И.Душко с требованием опровергнуть информацию о том, что ко вчерашнему визиту в супермаркет премьер-министра Украины Николая Азарова в торговом предприятии снижали цены.

В приложении к письму ведущий специалист отдела развития связей с общественностью ПАТ«Ритейл-групп» («Велика Кишеня», ТК «Альта-центр», "Экватор", "Велмарт" ) Елена Разумова пишет: " После выхода статьи http://kp.ua/daily/040213/378288/ с некорректной, неверной информации о том, что супермаркет «Велика Кишеня» снизил цены к приезду Азарова, которую еще растиражировали другие СМИ, в том числе и Вы, Вы нанесли урон нашей репутации! Претензия от нашего юротдела в приложении. Комсомольская правда уже удалили данный пост!"



Стоит отметить, что "Комсомольская правда в Украине", действительно удалила с сайта материал, на который ссылаются сотрудники ТОВ "Фудмаркет":




Далее приводим полный текст письма, полученного редакцией от ТОВ "Фудмаркет":

У номері інтернет-сайті газети «Комсомольська правда в Украине» від "04" лютого 2013 року було опубліковано статтю автора Дмитра ДЕРІЙ (http://kp.ua/daily/040213/378288/) під назвою «К приезду Азарова литр постного масла в супермаркетах подешевел до 11 гривен» (мова оригіналу), в якій подано матеріали щодо висвітлення події щодо майбутнього приїзду Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова в супермаркет «Велика Кишеня».

Зокрема, у статті вказано, що: «Надо признать, что цены в супермаркете удивляют: яйца – от 0,77 грн, картошка – от 2,3 грн, морковка – от 2,7 грн, куриные крылышко – 20 грн за кило, ножки – 24 грн, филе – 40 грн, венские сосиски – 57,79 грн за кило, литр самого дешевого постного масла – 11,16 грн, маленький киевский торт – 46, 47 грн, крупные мандарины – 15,7 грн. Толи такие цены сейчас из-за скидок, толи, что более вероятно, они такими стали специально к приезду Азарова.» (мова оригіналу).

Припущення автора статті щодо здешевлення продуктів харчування з приводу візиту до супермаркета пана Азарова є надуманими, та такими, що не відповідають дійсності, оскільки Товариство не зменшувало цін на вказані продукти харчування напередодні візиту Прем’єр-Міністру. До того ж стаття не містить фактів і доказів зменшення цін на вказані автором продукти харчування.

Відпоівдно приписам ч.2 ст.302 ЦК України особа, яка поширює інформацію, зобов'язана переконатися в її достовірності. Проте, автор статті не маючи інформацію про рівень цін напередодні висловив своє припущення, яке ганбить нашу ділову репутацію. Розповсюджену інформацію було розтиражовано іншими ЗМІ та інтернет- виданнями (наприклад, http://glavcom.ua/news/108955.html).

Відповідно до приписів статті 27 Закону України "Про інформацію" від 02.10.1992 року N 2657-XII, порушення законодавства України про інформацію тягне за собою цивільно-правову відповідальність згідно з законодавством України. Серед порушень цього законодавства передбачено і поширення відомостей, що не відповідають дійсності.

Виходячи із ч.3 ст. 277 ЦК України негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного – тобто, обов'язок довести, що поширена інформація є достовірною, покладається на особу, яка поширила відповідну інформацію. Тому, зазначена у назві та у тексті публікації інформація про здешевлення цін є недостовірною, ганьбить ділову репутацію нашої компанії, а її розповсюдження порушує право ТОВ «Фудмаркет» на недоторканність ділової репутації.

На підставі вищезазначеного,

ВИМАГАЄМО:

Негайно спростувати викладену в статті автора Дмитра ДЕРІЙ (http://kp.ua/daily/040213/378288/) під назвою «К приезду Азарова литр постного масла в супермаркетах подешевел до 11 гривен» (мова оригіналу) недостовірну інформацію у визначений законом порядку.

В іншому випадку ми будемо вимушені звернутися до суду за захистом своєї репутації та вимогою про відшкодування шкоди.

Генеральний директор
ТОВ «Фудмаркет» І.М. Душко

С видео-материалами центральных украинских телеканалов о посещении премьер-министром Украины Николаем Азаровым киевского супермаркета можно познакомиться в обзоре "Как это было: Азаров посетил один из киевских супермаркетов"
                                     


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling