Политика

Ефремова: В вопросах здравоохранения не должно быть политических спекуляций

29 августа 2013 17:13

К депутату Харьковского областного совета (фракция «Батькивщина») Ирине Ефремовой обратились жители Печенежского района с просьбой способствовать решению вопроса по обеспечению медицинского обслуживания населения района.

В свою очередь, Ирина Ефремова подготовила депутатский запрос в Главное управление здравоохранения облгосадминистрации по этому поводу. Текст запроса был озвучен на сегодняшнем заседании главой облсовета Сергеем Черновым.

Однако, большинство депутатов-регионалов не поддержали направление этого документа в облздрав. Следует отметить, что за всю практику работы облсовета этого созыва это, пожалуй, первая ситуация, когда депутаты голосуют «против» по такого рода вопросам.

В то же время, Ирина Ефремова уверена, что в вопросах здравоохранения не должно быть никаких политических спекуляций, а потому надеется, что в облздраве все-таки рассмотрят ее запрос и дадут на него ответ.

Текст документа приводим полностью:

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ
Про забезпечення медичного обслуговування населення Печенізького району


Шановний Олександре Вікторовичу!

До мене, як до депутата Харківської обласної ради, надійшло колективне звернення від мешканців Печенізького району Харківської області з проханням сприяти вирішенню питання щодо забезпечення медичного обслуговування населення району.
Печенізька районна рада VI скликання на XXVI сесії 25 липня 2013 року прийняла рішення про створення на території Печенізького району Центру первинної медико-санітарної допомоги. Це рішення направлене на руйнування системи медичної допомоги населенню району. Зі зміною назви районної лікарні на Центр первинної медико-санітарної допомоги погіршується медичне обслуговування мешканців району. Залишити людей без лікарів вузької спеціалізації, без лабораторій, кабінетів флюорографічного та рентгенівського обстежень, фізико-терапевтичних процедур, цілодобового стаціонару та інше – це злочин проти людей. У такому вигляді реалізація медичної реформи є антинародною.

Враховуючи наведене та згідно з ст. 2 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.ст. 2, 11, 15, 21, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу:

1. Провести всебічний аналіз та перевірити доцільність рішення Печенізької районної ради від 25 липня 2013 року «Про створення Комунального закладу охорони здоров’я «Печенізький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

2. Про результати розгляду і вжиті заходи прошу повідомити мене у передбачений законом термін.


З повагою

Депутат Харківської обласної ради,
фракція «ВО «Батьківщина»
І.О. Єфремова

 
Батькивщина


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling