Политика

"Батькивщина" не поддержала решение большинства Харьковского горсовета по поводу мемориальной доски Шевелеву

25 сентября 2013 18:38

Фракция "Батькивщина" в Харьковском горсовете не поддержала решение провластного большинства по поводу мемориальной доски выдающемуся ученому, языковеду Юрию Шевелеву.

Свою точку зрения оппозиционная фракция изложила в заявлении, которое было обнародовано на заседании сессии.

Приводим текст заявления полностью:

„Ми, депутати Харківської міської ради, члени фракції ВО «Батьківщина», заявляємо категоричну незгоду з рішенням, згідно з яким пропонується демонтувати меморіальну дошку видатному харків’янину Юрію Шевельову, встановлену 3 вересня цього року.

Фракція ВО «Батьківщина» звертає увагу депутатського корпусу та усіх харків’ян, що Юрій Шевельов є видатним філологом та посідає гідне місце в плеяді найвідоміших українських вчених, які працювали у Харкові.

Він є автором багатьох книг і фундаментальних наукових праць з історії слов'янських мов, української мови та літератури.

Свідченням світового визнання наукового доробку вченого є перебування його на посаді професора провідних університетів США – Гарвардського та Колумбійського, обрання членом НАН України, Президентом Української Вільної академії наук, почесним доктором Альбертського, Лундського університетів, Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна та Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Юрій Шевельов активно переймався науковим та культурним розвитком Харкова. Так, кошти, отримані від присудження йому указом Президента Л.Кучми Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, передано на потреби розвитку Харківської гімназії № 6.

Звертаємо увагу, що сьогодні на розгляд сесії внесено питання всупереч рішенню міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, протокол якої під № 13 від 04.09.2013 р., судячи з проекту рішення внесеного на сесію, був фактично сфальсифікований.

Виходячи із викладеного вище, фракція ВО «Батьківщина» наголошує на необхідності та доречності вшанування нашого видатного земляка, і закликає депутатів не підтримувати запропоноване провокативне і безглузде рішення в угоду окремих неадекватних осіб. Адже сьогодні, по суті, йдеться про честь нашого міста, яке повинно пам’ятати своїх найвизначніших діячів.

Захистимо честь і славне ім’я Харкова та не допустимо рецидивів сталінізму та ганьби Української держави”, - говорилось в заявлении фракции „Батькивщина” в Харьковском горсовете.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling