Харьков

Пресс-релиз: в Харькове плательщики налогов оспорят выводы актов налоговиков

15 октября 2013 09:17

 В рамках антикорупційного проекту в сфері оподаткування, вперше у Харкові за підтримки антикорупційного проекту, сервісної служби Міндоходів України «ПУЛЬС» 15.10.2013 року о 16:00 год. у ДПІ у Дзержинському районі відбудеться встановленим законом порядком розгляд заперечень платника податків ТОВ «ГРІН МАУНТ» на висновки акту перевірки ДПІ.

Раніше податківці практично ніколи не дотримувались вимог Податкового кодексу України з питання реалізації права платника податків оскарження висновків актів перевірок до ДПІ, і подальшої можливості за результатами такого розгляду отримати новий висновок та Довідку на користь платника податків.

На теперішній час так склалася судова практика за якою платник податків не має можливості оскаржити висновки такого акту перевірки в судовому порядку так само як і сам акт перевірки (в даному випадку до суду оскаржуються дії ДПІ, що не виключає подальшого використання ДПІ цього акту у своєї роботі, а також реєстрацію кримінальних проваджень за наявною в ньому інформацією).

Таким чином, працівники ДПІ роблять все можливо, щоб платник податків отримав акт перевірки та прийняті на підставі нього податкові повідомлення-рішення та йшов до адміністративного суду.

Але звертаємо увагу, що практично ніхто з платників податків не користуються всіма правами, які надані йому законом (Податковим кодексом України), застосування яких потребує відповідної наполегливості з доведення своєї позиції працівникам ДПІ.

Дана наполегливість та обізнаність для захисту свого права поза судовим порядком, передбачає відповідного встановлення наявності в діях працівників ДПІ корупційний та злочинних діянь в службової сфері, оцінку яким надає Управління внутрішньої безпеки при Головному управлінні Міндоходів у Харківській області та органи прокуратури.

Питання які будуть охоплювати дана подія є дуже актуальними в зв’язку з новими змінами Податкового кодексу України щодо визначення «звичайної ціни» та «трансфертного ціноутворення», де існують великі правові прогалини та дуже великий простір «для польоту фантазії податківців», який без висвітлення питання, як платнику податків з цим боротися в подальшому, буде створювати умови для подальших безкарних корупційних дій податківців.

Директор ТОВ «ГРІН МАУНТ» зазначив, що сплатив таку кількість податків (більш ніж 5 млн. грн. тільки за три місяці роботи підприємства у 2012 року, це маже 32% від вартості імпортованої нашим підприємством продукції - м’яса від бразильського виробника) податкова вважає, що у підприємства немає відповідного податкового навантаження, тоді виникає питання, хто ще у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова сплатив за такий короткий період діяльності прямих податків до бюджету України.

Таки дії ДПІ призведуть до, того, що скоро взагалі не залишиться добросовісних платників податків, а у бюджеті України не буде відповідних поповнень, з якого до речі працівники ДПІ отримують заробітну плату.
Підприємство ТОВ «ГРІН МАУНТ» займається постачанням м’ясної продукції від бразильського виробника на Україну з додержанням всіх вимог закону, які до нього ставляться. Але вважаємо, що з такою політикою ДПІ про розвиток нашого підприємства казати складно.

ТОВ «ГРІН МАУНТ»
Харків, вул. Ромен Ролана, 12
тел: 755-43-42





Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling