Политика

Депутаты решили законодательно защитить пострадавших на Майдане

3 февраля 2014 07:26

Оппозиционные депутаты решили законодательно защитить пострадавших, которые участвовали в мирных собраниях. Соавторами законопроекта являются оба коменданта Майдана Андрей Парубий и Арсен Аваков. Об этом на своей странице в социальной сети Facebook, написала Лидия Котеляк, народный депутат фракции «Батькивщина», одна из авторов законопроекта 4017-1 від 30.01.2014 «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях».

В частности, политик отметила:

«Я більше двох місяців безперервно перебуваю на майдані та є комендантом Жовтневого палацу, ми всі разом пережили дві «зачистки» Євромайдану, штурм нашого штабу беркутівцями та, звісно, тривале протистояння на вулиці Грушевського. За цей час наш медичний пункт прийняв велику кількість травмованих і поранених мітингувальників. І дякуючи професійним діям лікарям багатьом вдалось надати невідкладну медичну допомогу. Дивлячись на це все, ми прийшли до висновку, що маємо забезпечити належним соціальним захистом всіх постраждалих під час участі у мирних зібраннях саме на законодавчому рівні.

Саме тому разом з Людмилою Денисовой, Степаном Кубівим, Арсеном Аваковим, Андрієм Парубієм та Андрієм Сенченко подали проект Закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях, з метою встановлення статусу осіб, які постраждали під час участі у мирних зібраннях, визначення законодавчих заходів з метою соціально-правового захисту громадян, які постраждали від незаконних дій держави в особі її правоохоронних та інших органів, а також створення належних умов для їх життєзабезпечення».

 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling