Политика

Генконсул Украины в Чикаго: Больше не могу молчать!

21 февраля 2014 23:32

Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник  заявив, що він з народом і закликав “спільною працею повернутися до спільного європейського дому”,  повідомляє VIDIA.

“Болить серце, кричить душа, розум відмовляється усвідомлювати, що в Україні, в моєму рідному Києві розриваються кулі та гинуть наші брати та сестри, наші діти. Такої трагедії не було за всі роки нашої незалежності. Людське життя є найвищою цінністю буття і втрата навіть однієї людини є непереборним горем. Від щирого серця співчуваю всім людям, хто втратив своїх близьких та рідних”, – ідеться у зверненні Андрія Праведника, опублікованій у соціальній мережі.

Нині ідеться не тільки про європейське майбутнє України, але і про саму її державність, вважає консул.

“За всі довгі роки моєї роботи на дипломатичній службі я завжди гідно представляв український народ та відстоював інтереси України. Професійність та порядність завжди були для мене не пустими словами. Я довго роздумував над питанням, що має робити професійний дипломат у такій трагічній для нашої країни ситуації. Але події останніх двох днів призвели мене до розуміння, що надалі мовчати не можу”, – ідеться у зверненні.

Консул переконаний, найважливішим наразі є припинення страждань співвітчизників та недопущення збільшення жертв братовбивства. Необхідними є рішення, що принесуть мир і спокій.

“Я щиро сподіваюсь, що наша спільна праця дозволить нам повернутися до спільного Європейського дому, невід’ємною частиною якого ми завжди були протягом віків”, – пише Андрій Праведник.

“Я зі своїм народом, який має невід’ємне право на свободу волевиявлення, гідність та справедливість”, – ідеться у зверненні.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling