Политика

DW: США рассматривают возможность поставок оружия в Украину

15 апреля 2014 07:38

США розглядають питання постачань зброї до України. "Ми розглядаємо це як варіант", - заявив американський дипломат, радник держсекретаря Томас Шенон у Берліні в понеділок, 14 квітня. "Але ще не відомо, чи будемо ми це робити, чи ні", - наводить слова дипломата інформагенція Reuters. Шенон наразі перебуває в Берліні, аби готувати візит німецької канцлерки Анґели Меркель до США у травні.

Також повідомляється, що український уряд нещодавно звернувся до американського з проханням про постачання зброї до України. Про це Reuters пише з посиланням на урядові кола США. Нині, коли ситуація в Україні значно погіршилася, в Вашингтоні задумалися про такий вид підтримки української армії.

Російський почерк на українському сході

Томас Шенон висловив глибоку стурбованість через вкрай напружену ситуацію на сході України. "Те, що ми нині спостерігаємо в цілій низці міст на сході України, схоже на те, що сталося в Криму… Це стосується як тактики, так і людей, які беруть у цьому участь", - пояснив дипломат. На його думку, Росія цілком очевидно відіграє певну роль у подіях, які дестабілізують Україну.

На питання журналістів, чи хоче Росія окупувати східну Україну, американський дипломат відповів: "Те, що ми нині спостерігаємо у східній Україні, ми спостерігали і в Криму, тому ці події викликають тривогу та є такими небезпечними". У США вважають, що щонайменше частина солдатів без розпізнавальних знаків на уніформі, які діють в Україні, - росіяни, пояснив дипломат. У подіях у східній Україні цілком чітко простежується "почерк російської операції", додав Томас Шенон.

DW.DE


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling