Политика

"235 - за". ГПУ начала расследование в отношении Калетника и Олийныка

9 мая 2014 12:24

Информация об этом содержится в пресс-релизе Генпрокуратуры.

Розпочато досудове розслідування за фактом фальсифікації голосування під час ухвалення законопроектів 16 січня цього року

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього першого заступника Голови Верховної Ради України Ігоря Калєтніка та народного депутата України Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання парламенту, яке відбулося 16 січня 2014 року.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що під час проведення вказаного пленарного засідання під головуванням І. Калєтніка, з порушенням процедури розгляду та прийняття законопроектів, без використання системи «Рада» відбулося голосування пакету законів, якими суттєво обмежувалися конституційні права та свободи громадян України.

При цьому, результати голосування озвучувалися головою лічильної комісії В. Олійником без підрахунку голосів народних депутатів та незважаючи на відсутність деяких із них під час голосування у залі Ради.

У подальшому, прийняття вказаних законопроектів та оприлюднення їх у парламентських та урядових ЗМІ призвело до ескалації конфлікту між громадянами України та працівниками правоохоронних органів, що в результаті спричинило людські жертви.

Наразі, в рамках досудового розслідування проводяться першочергові слідчі дії.

Прес-служба Генеральної прокуратури України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling