Харьков

Сепаратисты украли у советника Добкина "горючку"

16 мая 2014 07:55

Дизельне паливо, вивезене збройними загарбниками з Ровеньківської нафтобази (Луганська обл), належало харківській компанії «Реал-НП». Про це повідомив директор підприємства Олександр Мельничук.

Він повідомив, що 11 травня в 13:00 сталося озброєне захоплення. На нафтосховище пригнали бензовози і вивезли понад 400 тонн палива на суму до 7 млн грн.

Мельничук також роз’яснив ситуацію з інформацією про те, що вкрадений ресурс належав СЄПЕК Сергія Курченка і був заарештований слідством. За його словами, паливо належало компанії «Реал-НП» і на момент захоплення вже не було заарештовано. «Було рішення суду, що це паливо може бути розмитнено», – зазначив співрозмовник.

Директор нафтобази також розповів, що підприємство знаходилося під контролем загарбників до 6:00 12 травня. Озброєні люди вели стрілянину по проїжджаючому транспорту. Крім того, був викрадений службовий автомобіль Toyota Corolla.

На даний момент робота нафтобази частково відновлена. Співрозмовник повідомив, що підприємство не може зупинитися, зважаючи на зобов’язання перед бюджетними організаціями. Однак він зазначив, що персонал боїться виходити на роботу, а деякі співробітники вимушено звільняються.

ТОВ «Реал-НП» засноване Олегом Гуревичем, радником з питань ПЕК харківського екс-губернатора Михайла Добкіна, який нині є кандидатом від Партії регіонів на виборах президента України. Олег Гуревич також входив до складу правління ВАТ «Фінантек» разом з батьком губернатора Марком Добкіним.

Після призначення Гуревича радником Добкіна у 2011 році ТОВ «Реал-НП» почало вигравати паливні тендери харківських підприємств, отримавши підряди на 434,44 млн грн.
Брат радника Добкіна Віталій Гуревич є засновником ТОВ «Галлон груп», яка також з 2011 року виграла тендери на постачання палива на Харківщину на 122,32 млн грн.

При цьому було кілька випадків, коли фірми Гуревичів розігрували тендери виключно між собою.

Нагадаємо, останнім часом крупні бензотрейдери почали згортати свою діяльність на Донбасі.

Наші гроші


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling