Политика

Заявление президента США Барака Обамы о выборах в Украине

25 мая 2014 23:35

Текст заявления опубликован на сайте Посольства США в Украине

БІЛИЙ ДІМ
Офіс Прес-секретаря
ДЛЯ НЕГАЙНОГО ОПРИЛЮДНЕННЯ
25 травня 2014 р.

Від імені всіх американців я вітаю український народ з тим, що вони  зробили так, щоб їхні голоси почули під час голосування в рамках президентських виборів, які відбулися сьогодні. Попри провокації і заворушення, мільйони українців прийшли на виборчі дільниці по всій країні; і навіть на сході України, де сепаратистські угрупування, за підтримки Росії, прагнули позбавити права проголосувати цілі регіони, деякі сміливі українці все ж таки змогли вкинути свої бюлетені. Ми  схвалюємо рішучість всіх тих, хто прийняв участь у виборчому процесі, а також ті зусилля, які український уряд здійснив задля успішного проведення цих виборів, незаважаючи на всі перешкоди.   

Протягом останніх кількох місяців український народ постійно демонстрував своє бажання вибирати своїх лідерів без якогось втручання, а також свої наміри жити в демократії, яка надасть їм можливість вирішувати своє майбутнє без насильства і залякувань. Ці вибори є ще одним важливим кроком вперед із боку українського уряду до об’єднання всієї країни і для налагодження контакту з усіма громадянами, щоб їхні надії і бажання було втілено.

Cполучені Штати сподіваються на плідну співпрацю з наступним Президентом, а також із новим Парламентом, який оберуть у демократичний спосіб, щоби підтримати зусилля, спрямовані на проведення важливих політичних і економічних реформ в Україні. Ми також продовжуємо підтримувати суверенитет і територіальну цілісність України , а також засуджуємо окупацію Криму Росією, не визнаємо спробу анексування Криму з боку Росієї і залишаємося відданими співпраці з Україною і нашими партнерами задля знайдення мирного вирішення цього конфлікту. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling