Политика

Украинская диаспора знает, как отобрать у России ЧМ по футболу 2018 г. (+видео)

31 мая 2014 15:36

Канадський бізнесмен українського походження, власник хокейного клубу “Ottawa Senators” Юджин Мельник закликає позбавити Росію права проведення Чемпіонату світу з футболу.

Допоки цього не трапиться, він закликає підтримати міжнародний бойкот спонсорів змагання, інформує VIDIA.

Юджин Мельник виступає із критикою Міжнародної федерації футболу (FIFA), яка дозволяє Росії прийняти змагання у той час, як Путін фактично анексував Крим та веде війну.

“Путін не має на це права”, – сказав у коментарі виданню Ottawa Citizen Юджин Мельник, голова консультативного комітету United with Ukraine, організації з Оттави, діяльність якої сфокусована на протидії путінської агресії в Україні. Юджин Мельник вважає, Путін зневажає ідеї глобальної єдності і миру, на яких грунтується сам турнір.

Відтак ініціатори бойкоту закликають не купувати товарів спонсорів турніру Budweiser та Anheuser-Busch InBev, допоки проведення чемпіонату в Росії не буде скасовано.

У United with Ukraine сподіваються, що втрати прибутків спонсорів відіб’ються на рішенні ФІФА перепризначити місце проведення чемпіонату.

Організація уже досягла певних успіхів. Зокрема, у березні сенатори Марк Кирк (Іллінойс) та Ден Котс (Індіана) закликали ФІФА відібрати у Росії право проведення змагання та заборонити їй брати участь у найближчому Чемпіонаті світу, що пройде із 12 червня до 13 липня у Бразилії.

 

Юджин Мельник схвалює позицію політичних лідерів Канади, зокрема, міністра закордонних справ, що відверто висловлюється про події в Україні, і вважає, що його бойкот є найкращим шляхом допомогти.

“Для мене це дуже особиста справа із багатьох боків. Факт – я можу допомогти. Я не можу стояти зараз у центрі Києва, але я можу допомогти. І я це зроблю”, – каже Юджин Мельник.

На його думку, світ повинен прокинутись й глянути, що відбувається: “Нам потрібен кожен. Нам потрібні США, Європейський Союз. Якщо Путіна не зупинити, він забере половину України, потім перейде до іншої, далі зайде у Молдову, Румунію, Болгарію, Польщу”.

Додамо, United with Ukraine створили сайт ініціативи boycottputinnow.com та  підготували ролик, у якому 12 мовами звертаються до усіх громадян світу підтримати бойкот.

Нагадаємо, раніше Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій надіслав листа Президенту ФІФА Йозефу Блаттеру з закликом відкликати привілей для Росії на проведення у 2018 році Чемпіонату світу з футболу.

Також Світовий Конгрес Українців закликає світове бізнесове співтовариство утриматись від бізнесових подорожей до Росії.


 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling