Харьков

Кеворкяна выгнали из Союза журналистов

26 июня 2014 12:42

Харьковская организация Национального Союза журналистов Украины приняла решение об исключении из членов НСЖУ депутата Харьковского горсовета (фракция ПР), директора телекомпании ТОВ "Первая столица" Константина Кеворкяна.

ЗАЯВА
Правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України

24 червня 2014 року рішенням правління Харківської обласної організації НСЖУ директора ТОВ «Телекомпанія «Первая столица» Костянтина Кеворкяна виключено із членів Національної спілки журналістів України.

Причиною для розгляду персональної справи К. Кеворкяна стала низка публікацій у засобах масової інформації та сюжетів у телепередачі «Первая столица», в яких лунали заклики до порушення теріторіальної цілісності нашої держави, переслідування громадян України за національною ознакою, підтримка сепаратизму, виправдання зовнішньої агресії з боку східного сусіда.

Журналістська організація Харківщини, яка налічує понад 1200 членів, завжди поважала право кожного на власні погляди. Але останнім часом статті і висловлювання К. Кеворкяна усе менше відповідають стандартам журналістики. Скотившись до відверто агресивної антиукраїнської пропаганди, він дозволяє собі називати усіх незгодних із його політичною позицією фашистами, бандерівцями, неонацистами, хунтою,закликає до кримінального переслідування та фізичного знищення своїх опонентів, опустився до фізичних погроз на адресу колег.

В опублікованій на початку червня статті «На пепелище» К. Кеворкян перейшов від підтасовки історичних фактів і навішування ярликів до розробки конкретного плану дій зі знищення української держави. Він закликає до розправи над тими людьми, які формують національну свідомість громадян України, і навіть розписує програму по збору досьє на журналістів, учителів, професорів і тих, хто мав необережність «неправильно» висловитися в соціальних мережах, рекомендує «упорно накапливать улики, которые помогут изобличить и покарать.»

Журналістська практика К. Кеворкяна прямо суперечить «Міжнародним принципам журналістської етики», «Етичному кодексу українського журналіста» та «Статуту Національної спілки журналістів України».

Він сам поставив себе поза межами професійного цеху, і це викликало закономірне обурення колег, спричинило небажання харківських журналістів знаходитися в одному творчому об`єднанні з відвертим українофобом, людиною, яка дискредитує професію.

Правління Харківської обласної  організації НСЖУ


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling