Общество

Кабмин изменил правила въезда в оккупированный Крым

7 сентября 2014 21:06

С понедельника изменяются правила въезда на временно оккупированную территорию Украины гражданами Украины, в том числе и детьми.

Как сообщили в пресс-службе Кабинета министров Украины, теперь разрешение на въезд на временно оккупированную территорию будет предоставляться только при наличии документов, удостоверяющих личность и подтверждающих гражданство Украины.

В частности, дети, которые не достигли 16-летнего возраста, обязаны следовать с паспортом граждан Украины. До этого необходимо иметь при себе свидетельство о рождении или проездной документ ребенка, - говорится в сообщении.

Далее, сообственно, информация КМУ:

"З 8 вересня 2014 року змінюються правила щодо в’їзду на тимчасово окуповану територію України громадянами України, в тому числі й дітьми. Тепер дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України буде надаватися лише у разі наявності документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. Зокрема, діти, які не досягли 16-річного віку, зобов’язані слідувати за паспортами громадян України. До цього необхідно мати при собі або свідоцтво про народження чи проїзний документ дитини.

Це нововведення пов’язане з практичним виконанням Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Варто також зазначити, що документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України визначені у пункті першому частини першої статті 13 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Крім того, необхідно звернути увагу, що дозвіл на в’їзд з тимчасово окупованої території України громадянам України, які не досягли 16-річного віку, буде надаватися за наявності документів, за якими вони виїхали з материкової частини України".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling