Харьков

В Харькове провели "круглый стол" мажоритарных кандидатов

5 октября 2014 12:08

В Харкові відбувся круглий стіл за участю мажоритарних кандидатів в народні депутати України, висунутих демократичними силами і середовищами Харківщини. У зустрічі брали участь понад 30 кандидатів та їх представників з 12 із 14 наявних виборчих округів області. 

Вперше в новітній історії Харківщини демократичні кандидати зробили спробу вийти на діалог, і цей діалог відбувся. 

Абсолютна більшість присутніх підтримали Декларацію про взаємонепоборення між кандидатами в народні депутати України, висунутими демократичними, патріотичними силами у Харківській області. 

Учасники зустрічі також погодились з необхідністю руху в напрямку до узгодження та підтримки єдиного кандидата. Проте, було висловлено і ряд застережень.

Зокрема, було відзначено, що не всі кандидати висунуті від патріотичних демократичних сил на Харківщині (партій "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Народний Фронт", партії Петра Порошенка, партії "Самопоміч", Радикальної партії, партій "Свобода" та "Удар", Євромайдану) та не всі самовисуванці демократичного кола, відповідають критеріям демократичного патріотичного кандидата. Деякі з них займали відверто колабораціоністську позицію по відношенню до режиму Януковича і можуть підпадати під дію Закону «Про люстрацію в Україні». 

Крім того існує ймовірність того, що відповідальна політична позиція кандидата, може бути знівельована політичною партією, яка його висунула. Такі прецеденти були на виборах у 2012 році, коли політична сила знімала кандидата і залишала виборців округу без представника патріотичних демократичних сил.

Учасники зустрічі дійшли до згоди в питанні про доцільність створення незалежної комісії, з числа авторитетних, незаангажованих в політиці представників громадськості, з метою попереднього аналізу кандидатур, які беруть участь у парламентських виборах від демократичних сил.

Також присутні на зустрічі кандидати у народні депутати домовились про подальшу погоджувальну роботу в кожному окрузі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling