Общество

Семья харьковчанина, погибшего в АТО, получила орден сына (фото, видео)

28 ноября 2014 21:48

Загиблий у липні в зоні АТО кулеметник-розвідник Станіслав Майсеєв був посмертно нагороджений орденом ІІІ ступеню «За мужність», що сьогодні отримала його родина.

14 серпня 2014 року був підписаний указ Президента України про нагородження Станіслава Майсеєва посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеню. Однак лише сьогодні батьки загиблого змогли отримати нагороду сина. Вручення ордену відбувалося на подвір’ї Шевелівської загальноосвітньої школи Балаклейського району, яку свого часу закінчив Станіслав.

Також, від нині на вході до школи, висітиме меморіальна дошка присвячена герою. За словами директора, Юлії Миколаївни Коптяєвої, вчительський склад та діти дуже хвилювалися в цей день, адже для них, Станіслав не просто колишній випускник, але й справжній Герой.

"Ми до цього дня не готувалися і ми цього дня ніколи не чекали. Тому що рік назад ще ніхто не думав про те, що дитина, випускник нашої школи залишить цю землю, і що у цей учень буде похований на кладовищі як захисник своєї Батьківщини", - зізнається Юлія Миколаївна.

На відкриття меморіальної дошки у школі прийшли не лише учні, представники районної адміністрації, військкомату, родичі, але й бійці полку спеціального призначення. Саме спецпризначинці, з якими служив Станіслав Майсеєв, привезли орден солдата додому. Заступник командира групи, Руслан, розповідає, що у Станіслава було велике бажання жити, і він житиме до тих пір, поки про нього пам’ятатимуть.

"Серед усіх загиблих, скільки ми були, до усіх їздили, на поховання, відвозили особисті речі, тощо, Славік перший, кому саме при школі поставили меморіальну дошку", - каже Руслан. – "Звичайно, існують труднощі в державі, однак, насправді, однієї таблички замало. Життя продовжується, сім’ї треба жити далі, а з цим не так просто. Я думаю, що для загиблих усе має робитися в першу чергу, і в першу чергу, державою".

Про труднощі допомоги з боку держави говорить і сама мати Станіслава. Надія Василівна скаржиться, що районна та селищна ради не виконують своїх обіцянок. І не зважаючи на постійні візити матері в кабінети держслужбовців, жодного з обіцяного: квартири, двох гектарів землі, ремонту старої хати та перейменування вулиці, так і не виконано.

"Тепер я буду іти з орденом усюди і в ніяких чергах стояти не буду. Я повинна заходити прямо в кабінети, а нам усюди відмовляють. Життя сина забрали за одну мить, нас не спитали, чи можна його туди відправити чи ні. Як Масельский (голова Балаклійської райдержадміністрації Харківської області.- авт..) сказав: «Знаєте скільки коштує шиферина? 79 грн. – одна», а нам треба 100 шиферин аби хату перекрити. Це для них дріб’язок, це гроші, а для мене - відібране життя сина. – говорить пані Надія.

Нагадаємо, розвідник-кулеметник Станіслав Анатолійович Майсеєв народився 17.03.1993 року в Харківській області. Солдат загинув 15.07.2014 поблизу н.п. Ізварине від вибуху снаряду при виконанні бойового завдання в зоні АТО.

 

Таня Поверенна, Тетяна Столярова, Володимир Нечаєв

студенти факультету кіно та телемистецтва

Харківської державної академії культури


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling