Криминал

СБУ поймала кучу сепаратистов

4 декабря 2014 10:03

В результате спецоперации контрразведкой Службы безопасности Украины задержаны четверо боевиков различных бандитских формирований, действующих на территории Донетчины. Об этом "Главному" сообщили в пресс-центре СБУ.

"На одній із степових доріг між населеними пунктами співробітники Служби затримали двох громадян України, 1961 та 1975 р.н., які на автівці прямували у бік м. Артемівськ. Водій та його пасажир, обидва місцеві мешканці, під час затримання намагалися втекти.

З авто співробітники спецслужби вилучили цілий арсенал зброї: два автомати та споряджені магазини до них, гранатомети, близько 20 гранат різної модифікації, велику кількість автоматних та кулеметних набоїв. Серед зброї в окремій схованці у багажнику було виявлено готовий до використання вибуховий пристрій, до якого була прикріплена граната РГД для підсилення ураження. За висновками експертів, завдяки великій руйнівній силі такі пристрої використовуються терористами для підриву будівель та бойової техніки.

Встановлено, що бойовики мали завдання вчинити диверсії та теракти  у м. Артемівськ.

Підривників затримано, зброя вилучена. Тривають оперативно-слідчі дії.

Того ж дня в сусідньому районі оперативна група СБУ затримала бойовика на прізвисько «Бук», який проводив розвідку місць дислокації українських вояків, маршрути пересування військової техніки. Зібрані дані  інформатор передавав терористам. Перебуваючи у зоні бойових дій, «Бук» коригував  прицільні обстріли українських позицій.

Поблизу м. Краматорськ співробітники СБУ затримали ще одного бойовика – активного учасника терористичної діяльності т.зв. «ДНР».

Зі слів затриманого, 27-річний молодик добровільно вступив до незаконного збройного формування «Тигр». Під командуванням ватажка банди на прізвисько «Лєший» брав участь у бойових діях проти сил АТО, здійснював напади на українські блокпости, колони бойової техніки.

У рамках статті 258 Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling