Политика

"Батькивщина" возглавит три парламентских комитета

4 декабря 2014 12:00

Фракция "Батькивщина" возглавит три парламентских комитета - Комитет по вопросам законодательного обеспечения правоохранительной деятельности (Андрей Кожемякин), Комитет по правам человека и национальных меньшинств (Григорий Немыря) и Комитет по вопросам самоуправления (Сергей Власенко). Об этом сообщили в пресс-службе партии.

"У нас є фахівці і ми готові плідно професійно працювати в цих комітетах", - заявив один з лідерів "Батьківщини" Андрій Кожем'якін.

Народний депутат також додав, що фракція "Батьківщина" не претендує на посади віце-спікерів, ці посади займуть представники від Самопомочі та Народного фронту.

За його словами, водночас "Батьківщина" категорично проти того, щоб народні депутати, які голосували за злочинні закони 16 січня, отримали керівні посади у парламентських комітетах.

"За наполяганням фракції це рішення ухвалено коаліцією консенсусом", - зазначив Андрій Кожем'якін.

Він також повідомив, що на керівництво парламентськими комітетами не претендують депутатські групи, а лише фракції. Один комітет віддається опозиції - Комітет з питань Регламенту та депутатської етики.

"На жаль, у нас не та опозиція, якій навіть один комітет треба було віддавати. Тому що опозиція, з лав якої вийшли вбивці і зрадники, на мою думку, не має права в європейському парламенті претендувати на будь-який комітет", - вважає Кожем'якін.

Крім того, він пояснив, що перерву в засіданні оголошено в зв'язку із  "технічною заминкою" з приводу обрання голови Бюджетного комітету: на посаду першого заступника пропонується представник так званої опозиції Геллер, який брав участь у голосуванні 16 січня.

"Щодо двох інших опозиціонерів, які претендували на керівні посади, коаліція вже ухвалила рішення консенсусом зняти з розгляду, а саме кандидатуру Ківалова, який претендував на посаду першого заступника Комітету з питань правосуддя, та Хомутинника", - пояснив Кожем'якін".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling