Харьков

В конюшне харьковские налоговики обнаружили кассу конвертационного центра

12 декабря 2014 07:46

В арендованном помещении, который расположился в одной из конюшен города, оперативно-следственные подразделения ГУ Миндоходов в Харьковской области совместно с работниками СБУ и прокуратуры выявили и пресекли деятельность «конвертационного центра». Об этом "Главному" сообщили в Оперуправлении облуправления Миндоходов.

"Винахідливі бізнесмени створювали фіктивні підприємства, за допомогою яких переводили безготівкові кошти у реальні гроші, а потім вивозили отриманий «скарб»  за кордон. Конюшня  була гарним місцем зберігання «проконвертованого» перед тим, як гроші будуть вивезені з країни.

«В ході обшуку працівники податкової міліції виявили та вилучили грошові кошти (у тому числі і валюту) на загальну суму близько 15 млн. грн.,- зазначає начальник оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Сергій Мережко, - дані заходи проводилися у рамках раніше заведеного кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України».

У рамках цього ж кримінального провадження напередодні оперативники затримали на митному посту «Гоптівка» 23-річного харків’янина, який намагався вивезти до Російської Федерації 700 тисяч доларів та 12,6 мільйонів рублів.

Наразі слідство продовжується. На даний момент проводяться заходи, щодо встановлення повного кола осіб, причетних до діяльності «конверт центру»", - сообщили в ведомстве.

 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling