Харьков

В Академии Нацгвардии осваивают новую технику и вооружение (фото)

17 декабря 2014 16:21

Добре навчити курсанта може лише добре підготовлений офіцер.

Саме під таким гаслом проходять заняття з професійної підготовки в Національній академії Національної гвардії України. Вже третій рік поспіль в навчальному закладі приділяється посилена увага до занять з професійної підготовки офіцерів. Згідно до розкладу занять офіцери підвищують рівень практичних навичок та теоретичних знань.

«Сьогодні оборонний комплекс країни стрімко розвивається. Щодня на озброєння військ надходить нова техніка та озброєння і саме на заняттях з професійної підготовки ми маємо можливість навчити офіцерів, надати практичні навички. Наші офіцери не є винятком, вони також приймають участь в АТО і, прибувши в зону виконання завдань, вони мають не навчатися там новому, а впевнено діяти», - зазначив начальник кафедри стрільби та озброєння підполковник Петро Пістряк.

Цього разу, на військовому стрільбищі навчального центру, офіцери виконали вправи навчальних стрільб з автомата (стрільба по нерухомій цілі з різних положень вдень, стрільба з місця по цілях, що з’являються вдень). Вправи виконувались з АК-74 та штурмової гвинтівки ФОРТ-221. Варто зазначити, ФОРТ-221 лише почав надходити на озброєння військ, проте з офіцерами академії вже були проведені заняття з будови та устрою даного типу зброї та проведені стрільби. Також офіцери виконали норматив «кидання гранати з місця».

В цілому, за три дні занять, більше ста офіцерів Національної академії прийняли участь в практичних заняттях з вогневої підготовки та виконали вказані нормативи на позитивні оцінки.

«З початку проведення антитерористичної операції на сході країни в ній прийняли участь 227 офіцерів та службовців нашого навчального закладу. Ми й надалі приділятимемо значну увагу професійному розвитку наших офіцерів – це допоможе їм не тільки зберегти своє життя, а й надасть змогу якісно навчати цьому своїх підлеглих», - зазначив заступник Начальника академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling