Общество

Поляки отправили еще 5 тонн помощи на восток Украины

27 декабря 2014 19:08

Сегодня польско-украинскую границу пересек грузовик с гуманитарной помощью для военных и вынужденных переселенцев на востоке страны. Фонд "Открытый Диалог" отправил из Варшавы 5 тонн с теплой одеждой и обувью.

Фото Лешек Имельськи

- Для військових теплі речі було закуплено за кошти, зібрані завдяки нашому проекту bronezhylety.com. Це публічна збірка, яку було створено для оснащення українських військовослужбовців та Національної гвардії основними заходами безпеки для захисту життя і здоров’я. Теплі речі для вимушених переселенців приносили люди. Там є також листівки, записки і новорічні подарунки – адже наближаються свята, і поляки переказували українцям не тільки матеріальну, але й духовну підтримку», - розповідає Наталя Панченко з «Відкритого Діалогу», координатор проекту «Бронежилети».

В одному із таких новорічних листів, вкладених до пакунків з допомогою, говориться: «Дорогий Брате Солдате! Ми звичайні поляки. Кожен день ми допомагаємо людям відновити своє здоров’я. Спасибі вам велике, що ви боретеся з російськими солдатами. Боретеся за Україну, за всю Європу і Польщу. Ми дуже вдячні вам і низько вклоняємося. Ви для нас оборонці і браття. […]Ми посилаємо вам, що можемо, а в кожній речі знаходиться наша любов, молитва та найкращі побажання для вас».

Вантаж до місця призначення буде супроводжувати волонтер Фундації «Відкритий Діалог», поляк Томаш Мачейчук. Із серпня 2014 року він бере участь у різних збірках та заходах у Польщі, спрямованих на допомогу для українців. Різдвяний вантаж потрапить до Слов’янська та околиць, оскільки, за даними працівників Фундації, саме там зараз знаходиться найбільше вимушених переселенців. Також допомогу буде направлено у ті батальйони, де вона найбільше потрібна.

Фундація «Відкритий Діалог» та Євромайдан Варшава надсилають гуманітарну допомогу для України вже майже рік. Спочатку це були ліки та теплі речі для Майдану, пізніше – бронежилети, каски, ліки та теплі речі для військових та вимушених переселенців на сході. Завдяки публічним збіркам, проведеним у Польщі, протягом 2014 року вдалося зібрати більше мільйона польських злотих на допомогу Україні.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling