Общество

Украинцы испортили Обаме уикэнд в Белом доме (фото)

26 января 2015 11:00

Українці у Вашингтоні прийшли під стіни Білого Дому, аби закликати Президента США Барака Обаму надати Україні військову допомогу та посилити санкції проти Росії і таким чином зупинити агресію Путіна, пише VIDIA.

Згідно з інформацією на сторінці заходу у Facebook, першочергово мітинг був запланований як частина всесвітньої акції на підтримку незаконно позбавленої волі урядом Росії Надії Савченко. Однак, з огляду на події в Україні останніх днів, українці вирішили цього дня також звернутися на адресу уряду США із вимогою негайно розпочати виконання «Акту на підтримку свободи в Україні», що передбачає розширення підтримки України у протистоянні з Росією.

«Офіцер української армії, військовополонений, член українського парламенту, Надія Савченко голодує від 13 грудня минулого року, заявивши, що жодних інших засобів боротьби із несправедливістю по відношенню до неї вона не має», — нагадують організатори акції #FreeSavchenko у Вашингтоні.

«З точки зору останніх сумних подій на лінії фронту в східній Україні, цей мітинг буде найперше адресований уряду США. Ми хочемо подякувати за прийняття закону про підтримку свободи в Україні, і наполягаємо на його терміновій реалізації», — зауважують активісти.

«Російські війська не знають кордонів. Вони ігнорують угоду про припинення вогню і масово атакують, заходячи на суверенні українські території, — наголошують організатори. — Занадто багато життів уже втрачено. Немає більше часу чекати. Діяти необхідно зараз! Страждає не тільки Україна. Цілий світ знаходиться у небезпеці. Путін є глобальною загрозою. Путіна необхідно зупинити вже зараз».

За словами журналістки Мирослави Гонгадзе, цього разу людей під Білий Дім прийшло ще більше, аніж на демонстрації минулого тижня, коли на мітинг вийшли через обстріл мирних жителів у Волновасі.

Нагадаємо, уранці у суботу бойовики обстріляли з «градів» район «Східний» у Маріуполі. За останніми даними загинуло щонайменше 30 людей. Державний секретар США Джон Керрі вже засудив обстріл сепаратистами Маріуполя.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling