Общество

Чернівці – місто, в якому варто побувати

5 февраля 2015 15:03

Чернівці – це неймовірне місто з вишуканою та елегантною архітектурою, неповторною українською самобутністю, що не втрачається з роками, і насиченим культурним життям. Блукаючи стародавніми вуличками, розкривається давня історія та краса різних епох. Недарма Чернівці називають Малим Віднем, адже атмосфера цих двох міст дуже подібна.

Якщо ви збираєтесь сюди у справах або в якості туриста, то в будь-якому разі вам знадобляться квартири подобово Чернівці. Оселившись в орендованому житлі, ви зможете відпочити та відновити сили після дороги. І навіть якщо мета вашої поїздки ділова, знайдіть час і обов’язково познайомтеся з основними визначними місцями Чернівців.

  • Резиденція Буковинських митрополитів — це візитка міста, занесена до культурної спадщини ЮНЕСКО. Архітектурний ансамбль з першого погляду підкорює своєю довершеністю і гармонійною композицією, в яку входить головний корпус з дендропарком, пресвітерія, духовна семінарія з церквою 3-х святих.
  • Міська ратуша – розташована на Центральній площі, тому її просто неможливо минути. Будівля витримана у стилі пізнього класицизму. З 50-метрової вежі щодня лунає мелодія «Марічка». Внутрішній дворик став місцем постійного проведення різноманітних майстер-класів, виставок та літературних читань.
  • Художній музей (1901 р.) – виконаний у стилі модерн віденським архітектором Г.Гасснером. Витончений інтер’єр сповнений духом багатогранної творчості, адже він поєднує в собі елементи ліпнини, живопису, скульптури, вітражів.
  • Музей народної архітектури і побуту – розташований просто неба на схилах великого яру. Займає площу 8,65 га. На території музею розкидані дзвіниці, церкви, сільські хатини, стодоли, комори, кузні, двоярусні вітряки, городи. Музейний фонд містить близько 8 000 експонатів (вироби з глини, народний одяг, книги, музичні інструменти і т.д.).Тут можна замовити оглядову, театралізовану або тематичну екскурсію. Остання дозволить окремо познайомитись з дерев’яними культовими спорудами, буковинським народним житлом, вишивками в декорі народних костюмів, традиційною буковинською кухнею). У музеї можна потрапити на різні народні свята, ярмарки народних майстрів та театралізовані дійства

Чернівці – надзвичайно красиве і привітне місто з неповторною атмосферою. Завітавши сюди, ви будете пишатись тим, що бачили його на власні очі.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling