Общество

У Львові - пасажирський бунт

3 марта 2015 19:16

До акцій "транспортної непокори" закликають мешканців Львова громадські активісти. Вони вважають, що ціна на проїзд у маршрутних таксі не відповідає якості обслуговування. Отже і платити треба відповідно. Таким чином Союз пасажирів Львова пропонує містянам їздити маршрутками безкоштовно цілий день, а платити тільки після дев'ятої години вечора. Якщо хтось не вважає можливим зовсім не сплачувати за проїзд, активісти пропонують таким людям сплачувати частину вартості, наприклад одну або дві гривні, замість трьох - такий тариф встановлений перевізниками.

Спонукала активістів до таких дій нещодавна заява "Асоціації перевізників Львівщини". Там йшла мова про те, що маршрутні таксі будуть працювати тільки до дев'ятої години вечора, а кількість рейсів вдень також скорочується. Отже громадскість дала свою "відповідь Чермберлену": як, мовляв, возите, так і сплачувати будемо. Бо послуга не надана належним чином.

Адвокат Львів з таким станом справ згодні. Вони кажуть, що сплачуючи за проїзд і отримуючи квиток, пасажир заключає з перевізником усну угоду на виконання послуг перевезення. Бо виходить так, що пасажир свою частниу годи виконує, дотримується усіх прописаних правил. Натомість водій дуже часто не видає на руки квитка, що є першим порушенням угоди. А тепер до цього додається не дотримання затвердженного графіку руху. Тому пасажир має право не сплчувати вартість послуги у повному обсязі.

У разі виникнення суперечок, адвокати Львова готові надати свої послуги по захитсу прав споживача. Громадянам рекомендується відстоювати свої права та звертатися по допомогу до кваліфікованих юристів.

Більш того, як виявилось, "Асоціація перевізників Львівщини" - це взагалі громадська організація, що не має юридичного права втручатися в порядок міських перевезень. Але саме вона порекомендувала перевізникам впровадити, тобто обслуговувати пасажирів в повному обсязі лише до одинадцятої ранку, та після 15.00 до 21.00. Також замінити на деяких маршрутах великі автобуси на менші. Все це є грубим порушенням угоди, зазначили активісти.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling