Политика

Турчинов: Украинско-американские учения вызывают неадекватную реакцию у российского руководства

23 апреля 2015 17:07

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов високо оцінює рівень українсько-американських військових навчань, які зараз проходять на Яворівському полігоні. Про це він повідомив сьогодні.

«Спільні навчання на Яворівському полігоні проходять на дуже високому якісному рівні, що викликає неадекватну реакцію керівництва РФ», - зауважив Олександр Турчинов та додав, що йдеться про коментар Лаврова щодо перебування американських військових в Україні, що нібито порушує Мінські угоди.

«З урахування невігластва російських керівників, мушу детально їм пояснити, що в Мінських угодах йдеться про виведення з нашої території іноземних військ (читай російських), які незаконно перебувають на території України (дозволу на перебування яких українська сторона ніколи не давала) та ведуть бойові дії проти нашої країни», - наголосив Олександр Турчинов.

Секретар РНБО відзначив, що американські інструктори та військовіперебувають в Україні для реалізації спільних навчальних програм, і запрошені згідно з рішенням парламенту, яке підтримали 305 народних депутатів.

«В Україні щорічно проходять багатонаціональні військові навчання з військовослужбовцями країн НАТО, що відповідає нашій стратегії європейської та євроатлантичної інтеграції», - підкреслив він. 


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling