Политика

Александр Турчинов: восстанавливая ВПК, мы вынуждены опираться исключительно на собственные силы

6 мая 2015 12:35

Вітчизняний виробник сьогодні забезпечує основні потреби української армії у військовій техніці та зброї. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов журналістам після відвідання Житомирського бронетанкового заводу.

«Сьогодні, відновлюючи військовий потенціал країни, ми змушені спиратись виключно на власні сили.  Військово-промисловий комплекс – це рушійна сила нашої економіки, і організація виробництва на усіх підприємствах ВПК сьогодні фактично забезпечує наші Збройні сили та Національну гвардію необхідною зброєю і технікою», - наголосив він.

Олександр Турчинов зауважив, що Житомирський бронетанковий завод зараз працює на повну потужність. Так, за його словами, підприємство виробляє БМП, БТРи, ремонтує пошкоджену на фронті бойову техніку, а також «самі налагодили випуск бойового модулю, який може бути поставлений на різні моделі бойових машин». «Цей модуль має 30-міліметрову пушку, кулемет, АГС та дві пускових установки ракет типу «Стугна», - констатував Секретар РНБО.

Крім того, Олександр Турчинов відзначив, що сьогодні Україна змушена розраховувати виключно на свої сили, тому що активного зрушення у військово-технічній співпраці зі стратегічними партнерами поки немає.

«Саме тому такі підприємства сьогодні створюють бойовий потенціал для наших Збройних сил», - наголосив він.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling