Харьков

В Харькове судья грубо нарушила права журналистов и нормы закона

15 мая 2015 16:07

Суддя Комінтернівського районного суду м.Харкова Манківська заборонила журналістам місцевого громадського телебачення відеозйомку судового засідання над представницею "Фонду добрих людей" Вікторією Котолуп, яка побила жінку в метро. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Знімальна група у складі журналіста та оператора прийшла до зали судових засідань, де розташували апаратуру для відеозйомки. Хлопці вже почали знімати, коли до зали увійшла суддя та попросила припинити зйомку до того моменту, поки суд не ухвалить відповідне рішення на дозвіл.

“Я апелював до ч.3 ст.11 Закону "Про забезпечення права на справедливий суд" і запитав, чи є це судове засідання закритим. Суддя проігнорувала мої слова і розпочала судове засідання. Після початку засідання суддя знову поставила питання дозволу відеозйомки судового процесу і надала слово представнику прокуратури,  яка, апелюючи до норм  ст.27 КПК України, наголосила, що відеозйомка може проводитись лише з дозволу судді та згодою обох сторін справи”, - розповів журналіст Віктор Пічугін.

Після цього суддя запитала у обвинуваченої, чи згодна вона на відеозйомку, на що жінка відповіла відмовою. Потерпіла натомість звурнулася з клопотанням про дозвіл на зйомку. Після півгодинної наради суддя винесла ухвалу про дозвіл проводити лише аудіозапис процесу.

Як повідомляв ІМІ, з 28 березня 2015 року набув чинності Закон України “Про забезпечення права на справедливий суд”, яким, зокрема, засобам масової інформації дозволяється застосовувати портативні відеотехнічні засоби фіксації судових засідань без дозволу суду. Відповідна норма прописана в пункті 3 статті 11 закону «Гласність і відкритість судового процесу».

imi.org.ua


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling